IKEA moet vanwege inflatie prijzen verhogen in Spanje

IKEA moet vanwege inflatie prijzen verhogen in Spanje
Beeld: Canva

IKEA moet vanwege inflatie prijzen verhogen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – IKEA heeft bekend gemaakt dat ze noodgedwongen de prijzen van bepaalde producten omhoog moeten doen vanwege de stijgende inflatie en verhoogde productiekosten. De Zweedse multinational zegt dat dit de enige manier is om banen en de duurzaamheid van het bedrijf te behouden. De prijzen zullen gedurende het jaar met ongeveer 9 procent stijgen.

De Ingka Group is de eigenaar van de meeste IKEA winkels en deze kondigde eind 2021 al aan dat de kans groot was dat de prijzen in 2022 omhoog zouden moeten gaan vanwege de stijgende productiekosten. Tot nu toe heeft het bedrijf dit geprobeerd tegen te houden en hebben ze, naar eigen zeggen, 250 miljoen euro uitgegeven om de impact van de inflatie op te vangen.

IKEA weet dat het betaalbaar blijven van de artikelen van levensbelang is en daarom zullen de prijzen minimaal verhoogd worden. Daarnaast wil IKEA het assortiment laag en zeer laag geprijsde artikelen uitbreiden, dat beslaat nu al ongeveer de helft van het assortiment.

IKEA is niet het enige bedrijf dat heeft aangekondigd de prijzen noodgedwongen te moeten verhogen. Eerder deden grote multinationals zoals Unilever, Procter & Gamble (P&G), Nestlé, Danone, Heineken, Coca-Cola, Pepsico, McDonald’s, Primark , Inditex of Deoleo dat ook al. Ook de Paradores staatshotels in SPanje heeft aangekeken de prijzen met zo’n 9% te gaan verhogen in 2022.

Ga naar de inhoud