Tweede stakingsdag Ryanair cabinepersoneel Spanje chaotisch verlopen

Tweede stakingsdag Ryanair cabinepersoneel Spanje chaotisch verlopen
Beeld: 123rf

Tweede stakingsdag Ryanair cabinepersoneel Spanje chaotisch verlopen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl op de eerste stakingsdag op vrijdag 24 juni bijna niets te merken was van de staking van het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje, was dat op de tweede stakingsdag zaterdag 25 juni een ander verhaal. De grootste problemen werden genoteerd bij de vliegvelden van Barcelona en Mallorca met 20 en 22 geannuleerde vluchten en veel vertraging. 

In totaal werden op zaterdag 25 juni, de tweede van de zes aangekondigde stakingsdagen van het cabinepersoneel van Ryanair op 24, 25, 26, 30 juni en 1 en 2 juli, 75 vluchten vanuit Spanje geannuleerd en waren er vertragingen bij 181 andere vluchten. Met name de passagiers bij de luchthavens van Mallorca en Barcelona hadden veel hinder.

Bij het vliegveld van Palma de Mallorca waren 22 geannuleerde vluchten, 12 vertrekkende en 11 aankomende. Bij het vliegveld van Barcelona-El Prat wordt geschreven over 20 geannuleerde vluchten, 12 vertrekkende en 8 aankomende vluchten. Wat betreft de vertraagde vluchten wordt gesproken over 51 vluchten bij Palma de Mallorca en 22 bij het vliegveld van Barcelona.

Bij het vliegveld van Málaga werden 15 vluchten geannuleerd en waren er vertragingen bij 28 andere vluchten. Er waren ook problemen bij het vliegveld van Madrid en Tenerife Sur, beiden met 6 geannuleerde vluchten, net zoals bij Menorca met 5 geannuleerde vluchten. Verder waren er problemen bij de vliegvelden van Girona, Ibiza, Valencia, Santiago de Compostela, Sevilla en Vitoria.

Ryanair heeft voor de dagen 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli in Spanje van de eerder genoemde luchthavens 2.649 vluchten gepland staan met gemiddeld 440 vliegbewegingen per dag met plaats voor circa 500.000 passagiers. Ryanair gaat er vanuit dat in totaal meer dan 440.000 reizigers getroffen worden door deze staking, circa 73.200 passagiers per dag.

Staking België

De staking van het cabinepersoneel en piloten van Ryanair in België op 23, 24 en 25 juni heeft ook geleid tot veel annuleringen met duizenden gestrande reizigers. Op zaterdag bleven alle vliegtuigen van Ryanair bij de basissen van Brussel-Zaventem en Brussel-Charleroi aan de grond. Op vrijdag werden bij Brussel-Charleroi 127 vluchten geannuleerd  en bij Brussel-Zaventem 30 vluchten.

Ga naar de inhoud