Datum Amazon Prime Day(s) 2023 bekend: twee dagen met kortingen in Spanje

Datum Amazon Prime Day(s) 2022 bekend: twee dagen met kortingen in Spanje
Beeld: Amazon

Datum Amazon Prime Day(s) 2023 bekend: twee dagen met kortingen in Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Amazon heeft de twee dagen bekend gemaakt dat het op Prime Day weer mogelijk is om miljoenen producten met kortingen te kunnen aanschaffen. In 2023 vindt de Amazon Prime Day plaats op dinsdag 11 en woensdag 12 juli. Deze speciale kortingsdagen voor Prime-abonnees van het online warenhuis vindt sinds 2015 elk jaar steevast in juli plaats.

Prime Day is natuurlijk niet iets exclusiefs Spaans, maar wordt gevierd in o.a. Spanje, Verenigde Staten, Mexico, Japan, Frankrijk en China. Dit jaar zal ook voor de zesde keer Nederland mee doen en ook Luxemburg, Australië en Singapore hebben voor de zesde keer de mogelijkheid om in eigen land mee te doen met de Prime kortingen. In totaal zijn er 17 landen die meedoen met Prime Day.

Gedurende 48 uur (in plaats van 36 uur) hebben de Prime-abonnees van Amazon-kortingen tot 40% op meer dan één miljoen artikelen die te koop worden aangeboden. Het is de achtste keer dat het grootste online warenhuis ter wereld Amazon met een Prime Day komt waarbij het bedrijf denkt dat de recordverkopen van vorig jaar verbroken zullen worden.

Prime Day is niet alleen erg belangrijk voor Amazon zelf, maar ook voor de duizenden bedrijven en zelfstandigen die via Amazon hun artikelen te koop aanbieden. Weliswaar dienen zij dit op Prime Day goedkoper te doen, maar de verkopen stijgen wel door zo’n bijzondere kortingsdag.

Prime Day is eigenlijk te vergelijken met Black Friday en andere soortgelijke kortingsdagen. Het verschil is echter dat bij de Prime Day dit alleen geldig is voor Amazon en dan ook nog alleen voor de miljoenen Prime-abonnees.

Wat is Prime?

Bij Amazon kun je een Prime-abonnee worden door jaarlijks een vast bedrag te betalen. Daarmee heb je vele voordelen zoals de levering van slechts één dag bij miljoenen (maar niet alle) artikelen. Het ligt er echter wel aan of het gewenste product aangeboden wordt door Amazon of door een verkoper rechtstreeks.

Is er geen levering van één dag mogelijk dan is de levering binnen 2 of 3 dagen gratis voor Prime klanten. Daarnaast genieten Prime-abonnees ook van leveringen op zaterdag en/of zondag en in het geval van levering van één dag en kunnen artikelen op speciale plaatsen worden opgehaald indien gewenst.

Als Prime-abonnee heb je eigenlijk ook het hele jaar door kortingen via de Flash aanbiedingen. Daarnaast geniet men als Prime-abonnee van Prime Video (zoiets als Netflix en een service die steeds groter en belangrijker wordt), Prime Music (zoiets als spotify), Prime Reading  (boekenservice), opslag voor foto’s en een virtuele harde schijf en meer.

Ga naar de inhoud