De nieuwste sensatie op Ibiza zijn de waterauto’s

De nieuwste sensatie op Ibiza zijn de waterauto's
Beeld: Jetcar Ibiza

De nieuwste sensatie op Ibiza zijn de waterauto’s

Ibiza heeft een nieuwe attractie, de waterauto, die zowel lokale bewoners als toeristen aantrekt. Deze innovatieve voertuigen combineren het beste van auto’s en boten en bieden een unieke manier om de kristalheldere wateren rond het eiland te verkennen. Helaas is het rijden op water niet goedkoop, dus als je een waterauto wilt besturen, moet je diep in de buidel tasten.

De waterauto, ook wel bekend als ‘jetcar’, is een fascinerend concept dat de grenzen tussen land- en watervoertuigen vervaagt. Deze innovatieve creaties zijn in wezen kleine speedboten die zijn vormgegeven om eruit te zien als luxe sportwagens. Ze combineren het uiterlijk van bekende automerken zoals Ferrari, Corvette en Lamborghini met de functionaliteit van een waterscooter.

Waterauto’s worden aangedreven door aangepaste waterscootermotoren die gebruikmaken van een jetpompsysteem. Dit systeem stelt de waterauto in staat om zich voort te bewegen door water met een indrukwekkende snelheid en wendbaarheid. Snelheden van 60 km/u of 32 knopen kunnen bereikt worden. De besturing is aangepast om meer op die van een auto te lijken, met een stuurwiel in plaats van een traditioneel roer, wat de ervaring nog authentieker maakt.

Een van de meest opvallende kenmerken van waterauto’s is hun visuele aantrekkingskracht. Ze zijn ontworpen om de elegante lijnen en het sportieve uiterlijk van high-end sportwagens na te bootsen. De carrosserie is meestal gemaakt van duurzaam, lichtgewicht plastic dat bestand is tegen de corrosieve effecten van zoutwater.

Interessant detail is dat wat op het eerste gezicht banden lijken, in werkelijkheid geschilderde elementen zijn die deel uitmaken van de plastic behuizing. Dit draagt bij aan de illusie van een echte auto, terwijl het voertuig volledig is geoptimaliseerd voor gebruik op water.

Momenteel zijn er slechts een handvol waterauto’s beschikbaar op Ibiza, wat ze tot een exclusieve attractie maakt. Ze zijn voornamelijk te vinden in de haven van Botafoc, waar ondernemer Vladimir Dimitrov vier Chevrolet Corvettes en een Fiat 500 in waterautoversie heeft gestationeerd.

Het huren van een waterauto op Ibiza is niet goedkoop, wat past bij het luxe-imago van het eiland. De tarieven variëren afhankelijk van de duur van de huur en de locatie. Het huren van een waterauto voor een hele dag kost ongeveer 1000 euro. Voor degenen die een snelle ervaring willen, zijn er opties om de waterauto’s te huren voor kortere periodes: 15 minuten voor 250 euro en 30 minuten voor 400 euro.

Ga naar de inhoud