De eerste openbare dierenbegraafplaats in Spanje is geopend in Málaga

De eerste openbare dierenbegraafplaats in Spanje is geopend in Málaga
Beeld: ai-beeld / redactie

De eerste openbare dierenbegraafplaats in Spanje is geopend in Málaga

Málaga heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt op het gebied van dierenwelzijn en respect voor huisdieren. De stad heeft de deuren geopend van ‘El Parque’, de eerste openbare begraafplaats voor huisdieren in Spanje. Dit initiatief weerspiegelt de groeiende erkenning van de emotionele band tussen mensen en hun dierbare metgezellen, en biedt een waardige en legale oplossing voor het afscheid nemen van huisdieren.

‘El Parque’ is een uitgebreide faciliteit die is ontworpen om aan alle behoeften van huisdiereigenaren te voldoen tijdens het moeilijke moment van afscheid. De begraafplaats biedt een reeks diensten en ruimtes die zorgvuldig zijn ontworpen om troost en waardigheid te bieden.

De begraafplaats beschikt over een modern gebouw dat speciaal is ingericht voor klantenservice en administratieve taken. Deze faciliteiten zorgen ervoor dat alle praktische zaken efficiënt kunnen worden afgehandeld, waardoor families zich kunnen concentreren op het rouwproces.

Het crematorium van ‘El Parque’ is voorzien van geavanceerde technologie om een respectvolle en milieuvriendelijke crematie te verzekeren. Families kunnen hun geliefde huisdieren op een waardige manier laten cremeren, waarbij ze de keuze hebben om de as mee naar huis te nemen of op de begraafplaats te laten verstrooien.

Een speciaal ontworpen ruimte biedt families de mogelijkheid om op een persoonlijke manier afscheid te nemen. Deze ruimte erkent het belang van het rouwproces en biedt een plek waar mensen in alle rust kunnen rouwen en herinneringen kunnen delen.

‘El Parque’ heeft grote groene gebieden die verschillende functies hebben. Deze groene ruimtes dienen niet alleen als een mooie laatste rustplaats voor huisdieren, maar ook als een plek waar eigenaren kunnen terugkeren voor bezinning en het eren van hun herinneringen.

‘El Parque’ biedt een breed scala aan diensten tegen concurrerende prijzen, waardoor de faciliteit toegankelijk is voor een groot publiek. De prijsstructuur is ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende behoeften en budgetten, terwijl de hoogste kwaliteit van service wordt gegarandeerd.

Het crematorium biedt verschillende opties, variërend van basis collectieve crematies tot individuele crematies met luxe urnen:

DienstGewicht huisdierPrijs
Basis collectieve crematie30 kg€ 60
Individuele crematie (basis urn)30 kg€ 190
Individuele crematie (luxe urn)> 30 kg€ 210

Deze prijzen omvatten: het crematieproces, een certificaat van crematie en de gekozen urn (bij individuele crematies).

Voor degenen die de voorkeur geven aan een traditionele begrafenis, biedt ‘El Parque’ verschillende opties:

DienstDuurPrijs zonder onderhoudPrijs met onderhoud
Begraving10 jaar€ 250€ 450
Begraving30 jaar€ 975

De prijzen voor begrafenissen omvatten: het graven en sluiten van het graf, een eenvoudige grafmarkering en onderhoud van het graf (indien gekozen).

Aanvullende diensten

‘El Parque’ biedt ook een reeks aanvullende diensten om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de families:

  • Transport van overleden huisdieren
  • Organisatie van afscheidsceremonies
  • Verhuur van nissen en columbaria voor het bewaren van urnen
  • Administratieve ondersteuning bij het afmelden van huisdieren uit officiële registers
Ga naar de inhoud