skip to Main Content
Hoog Risico hond van een Nederlander valt vrouw aan in Reus
Wikimedia

Hoog Risico hond van een Nederlander valt vrouw aan in Reus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HR-hond van een Nederlander valt vrouw aan in Reus

Wikimedia

TARRAGONA – Een zogenaamde HR-hond of Hoog Risico Hond en in het Spaans een Perro Potencialmente Peligrosa (PPP) van een Nederlandse inwoner van de stad Reus nabij de Costa Dorada heeft een vrouw aangevallen. Het gaat om een Pitbull Terrier die vrij door de Aigüesverds wijk rondliep.

De vrouw werd diverse keren door een hond in haar been gebeten. De verwondingen waren ernstig genoeg om naar een ziekenhuis te gaan voor behandeling waar ze meerdere hechtingen kreeg.

Dit gebeurde op zondagmiddag maar later op de dag kon de vrouw weer naar huis en deed ze aangifte bij de politie. Op dat moment was niet helemaal zeker of het om een in de steek gelaten hond ging die los liep in de wijk of dat deze een eigenaar had.

Na rondvraag in de wijk door de agenten bleek al snel dat de HR-hond een Nederlandse eigenaar heeft die in de wijk woont, nota bene in dezelfde straat als het slachtoffer. De Nederlander in kwestie werd ondervraagd en heeft toegegeven dat hij de eigenaar is van de Pitbull Terrier.

Na een kort onderzoek bleek echter al snel dat de Nederlandse eigenaar geen licentie heeft voor een PPP. Daarnaast staat de hond niet ingeschreven in het register van de gemeente Reus. De Nederlandse hondeneigenaar kan nu een boete krijgen van 2.400 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. GEWOON ALLE HONDEN AALIJNEN , KUN JE ZE ZELF IN DE GATEN HOUDEN , KAN ER OOK NIETS GEBEUREN !! KLAAR. IK DACHT TROUWENS DAT HET ZOWIEZO AL VERPLICHT WAS.

 2. Wat een opmerkingen
  Het aanvallen door een hond heeft niks met ras te maken
  Loslopende honden, gelijk welk ras, kunnen schrikken en aanvallen
  Honden aan de lijn dus
  En, Piet Paëlla, dat een lezer zich moet verantwoorden tegenover een andere lezer, U, waarom zij /hij een bepaalde hond wil, gaat U niks aan

  1. Son, okee, die dame is nergens toe verplicht.
   Maar het gaat me wél aan : best mogelijk dat Gina wél weet hoe je zo’n hond moet opvoeden en ook dan wel zal weten welke verantwoording zij daarvoor draagt.
   Maar dat weten andere bezitters van zo’n hond juist NIET, die voeden zo’n dier niet op zoals het hoort. Ze gaan ermee om als een schoothondje, een knuffeldier, een plüsche beest.
   DAAROM blijft er gevaar bestaan voor anderen bestaan en ben ik absoluut tegen het bezitten van zo’n hond.
   Het is niet nodig, je riskeert een hap ellende…..

 3. Afmaken,die enge beesten. En degene die dat niet willen,dan lezen we het hier wel in de krant als zo n hond je kind of kleinkind toegetakeld heeft.

 4. Iedere pitbull of soortgelijke afmaken is zeker te kort door de bocht, het zijn niet allemaal krengen. Hebben ze een mens aangevallen en flink verwond, dan is boete en afmaken terecht.

  1. Dan maar te hopen dat ze jou,evt, je vrouw,kind of kleinkind niet te grazen nemen.
   Gewoon afmaken,die PPP honden,zonder uitzondering.

 5. Die 2400 euro is waarschijnlijk een koopje voor die man. Het blijken toch steeds bepaalde types te zijn die dit soort honden er op na houden en voor dit soort lui zou die 2400 euro juist 24000 moeten zijn.

 6. Men leert blijkbaar niets van de vorige incidenten met dit type hond! Twee jaar geleden vielen vijf van dit soort vechthonden een man aan bij mij in de buurt, honden niet gemuilkorf, niet gechipt en niet aangelijnd! Deze man is letterlijk doodgebloed! Eigenaar, ook in dit geval ,een Nederlander! Mijn voorstel: “
  Een fokverbod voor dit type hond “!

  1. Dat is nog te mild….de politie zou die hond onmiddellijk moeten meenemen om hem in te laten slapen.
   Wat moet je nou in vredesnaam met zo’n hond, die krijgt ineens een kronkel en kan een mens doodbijten.
   Ban dat ras uit en neem dan zo’n afgrijselijke Yorkshire…….

   1. Heb zelf al 30 jaar Amerikaanse Staffords die nog nooit iemand gebeten hebben maar integendeel iedereen met liefde verwelkomen.Deze hond is of gedresseerd als attack hond of heeft geen goede opvoeding gehad maar dit geldt voor iedere hond.Het ras uitbannen is weer een reactie van iemand die geen verstand van honden heeft.

    1. Gina, ik ben grootgebracht met honden en kan op afstand beoordelen of een hond wel of niet gevaarlijk is.
     Maar leg nou eens uit wat jouw beweegredenen en toegevoegde waarden zijn van/voor het houden van zo’n Am Stafford, en of je wel verzekerd bent voor eventuele schades die zo’n hond kan veroorzaken.

     1. Gina ik ken veel mensen met zulke honden ze doen nooit wat maar ineens uit het niets doen ze wel wat, zulke honden zijn jarenlang gefokt om te vechten en dat doen ze dan uiteindelijk dan ook. Verbiden zulke gevaarlijke rassen en een opvang hond nemen die door jagers gedumpt is, die zijn tenminste wel dankbaar en vooral slim en lief.

    2. Ik vind dat Gina wel gelijk heeft. Wij hebben raszuivere Cane Corso’s gehad en het staat of valt met de opvoeding en het karakter van de hond. Een CC is een waak- en verdedigingshond en dat kwam goed van pas toen we in het buitengebied onder Eindhoven woonden. Nooit iets gebeurd. Maar tegenwoordig vinden veel mensen de prijs van een hond met een stamboom te hoog en kopen liever een mix van € 150 met een vervaarlijk uiterlijk. Dan weet je niet wat er in gefokt is. Kijk op Marktplaats en je vindt de meest krankzinnige kruisingen. Dat is vragen om problemen.

     1. Een hond met een stamboom? Dat is zoooooooooo jaren 80, tegenwoordig neem je een opvanghond want die verdiend een nieuw huis en ga je niet weet niet hoeveel euros uitgeven om een papiertje met je hond mee te krijgen, sterker nog een hond kopen is al uit den boze. En een stamboom heeft er helemaal niets mee te maken of een hond bijt of niet. De gevaarlijke rassen zijn gefokt om te vechten stamboom of geen stamboom en die vechtlust krijg je er niet zomaar uit. Zo´n hond kan zich jaren goed gedragen en opeens uit het niets valt hij aan, lees maar goed het nieuws als er mensen worden aangevallen staan altijd de zelfde rassen erbij vermeld. En ik ziet dat bijna niemand zich aan de regels houd met zo.n hond in Spanje, te lange lijn geen muilkorf en dan waarschijnlijk ook geen vergunning om de hond te mogen houden na een verplichte training.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken