Hoog Risico hond van een Nederlander valt vrouw aan in Reus

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Hoog Risico hond van een Nederlander valt vrouw aan in Reus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een zogenaamde HR-hond of Hoog Risico Hond en in het Spaans een Perro Potencialmente Peligrosa (PPP) van een Nederlandse inwoner van de stad Reus nabij de Costa Dorada heeft een vrouw aangevallen. Het gaat om een Pitbull Terrier die vrij door de Aigüesverds wijk rondliep.

De vrouw werd diverse keren door een hond in haar been gebeten. De verwondingen waren ernstig genoeg om naar een ziekenhuis te gaan voor behandeling waar ze meerdere hechtingen kreeg.

Dit gebeurde op zondagmiddag maar later op de dag kon de vrouw weer naar huis en deed ze aangifte bij de politie. Op dat moment was niet helemaal zeker of het om een in de steek gelaten hond ging die los liep in de wijk of dat deze een eigenaar had.

Na rondvraag in de wijk door de agenten bleek al snel dat de HR-hond een Nederlandse eigenaar heeft die in de wijk woont, nota bene in dezelfde straat als het slachtoffer. De Nederlander in kwestie werd ondervraagd en heeft toegegeven dat hij de eigenaar is van de Pitbull Terrier.

Na een kort onderzoek bleek echter al snel dat de Nederlandse eigenaar geen licentie heeft voor een PPP. Daarnaast staat de hond niet ingeschreven in het register van de gemeente Reus. De Nederlandse hondeneigenaar kan nu een boete krijgen van 2.400 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.