Meer dan 600 handtekeningen voor een hondenstrand op Menorca

600 handtekeningen voor hondenstrand op Menorca

MENORCA – De stad Ciutadella op het Balearen eiland Menorca heeft nog geen hondenstrand maar de hondenliefhebbers willen dat wel graag hebben. Op zich is het gebrek van een ‘playa de perros’ in de stad vreemd want er zijn meer dan genoeg stranden en baaien te vinden waar honden niemand lastig zouden hoeven te vallen en waar niemand zich hoeft te storen aan de honden die plezier hebben op het strand en in zee.

Het dierenopvangcentrum Protectora d’Animals in de stad Ciutadella is een actie gestart waarmee men zoveel mogelijk handtekeningen wil ophalen om deze daarna aan de gemeente Ciutadella te presenteren. De actie is nog maar net begonnen en er zijn nu al meer dan 668 handtekeningen verzameld. 

Overigens wil men geen gebruik maken van het populaire Change.org en is het alleen mogelijk een handtekening te plaatsen in diverse winkels en bij dierenartsen op het eiland zelf om zo te voorkomen dat mensen die niet op het eiland wonen handtekeningen zetten.

Het voorstel van de Protectora d’Animals is om een of twee stranden beschikbaar te stellen voor de honden en hun baasjes maar niet de hele dag. Als dat al kan voor 9 uur ‘s morgens en daarna weer vanaf 19 uur ‘s middags dan is men al tevreden. Op die manier worden de warme momenten op een dag vermeden want dan zal er toch niemand zijn die van het strand gebruik maakt met hun hond en kan niemand hinder ondervinden van de honden die plezier hebben in zee en op het strand.

Op dit moment zijn er drie stranden te vinden op Menorca waar het is toegestaan om met honden op het strand te komen en alledrie bevinden deze zich in de gemeente Es Migjorn met daarnaast veel beperkingen.

Het is de bedoeling tot 3.000 handtekeningen te komen waarna deze aan de burgemeester van Ciutadella worden gepresenteerd. Met zo’n groot aantal kan de gemeente niet ander dan haar inwoners tevreden houden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hondenstranden Ik had liever dat er ook de terrasjes kwamen voor honden bezitters. En wandel boulevard . Dan weet ik tenminste waar ik niet naar toe hoef te gaan om rustig te ontbijten of te dineren . Zit je nu ergens rustig duurt het niet lang of er zitten aan beide kanten van je mensen zowel met kleine als grote honden. Nog erger er lopen mensen voorbij met honden gaan al die honden blaffen . Of op een paar meter afstand zit er eentje te kaken oké de persoon ruimt het netjes op met een plastiek zakje van de groente… Lees verder »

Wat zijn gewone mensen, Miele ? Mensenhandel d die geen hond hebben? Voor mij zijn mensen met een hond gewone mensen mits ze de poep van hun hond opruimen. Anders zijn het smeerlappen.

Dit lijkt me een schitterend idee op voorwaarde dat men op alle andere stranden nultolerantie invoert. Op die manier blijven het lawaai en de stront gereserveerd voor de baasjes en hun familiie en kunnen de gewone mensen rustig genieten.

Vind het erg leuk om dit te lezen in het nederlands. Zoals velen weten is menorca een eiland en omringd door alleen maar stranden en baaien. Het weer is niet hetzelfde als in nederland en helaas kunnen mensen met honden hier ook niet veel genieten van de natuur met hun huisdier , omdat over het algemeen de natuur hier priveterrein is. Dus wat blijft erover? Je hond uitlaten op een klein uitlaatveldje van 50m2 waar er niet veel van zijn of een landweg.( tot 3 jaar geleden was er helemaal geen openbaar uitlaatveld. Heeft de protectora ook voor gevraagd. Zoals… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.