skip to Main Content
Meer dan 600 handtekeningen voor een hondenstrand op Menorca

Meer dan 600 handtekeningen voor een hondenstrand op Menorca

MENORCA – De stad Ciutadella op het Balearen eiland Menorca heeft nog geen hondenstrand maar de hondenliefhebbers willen dat wel graag hebben. Op zich is het gebrek van een ‘playa de perros’ in de stad vreemd want er zijn meer dan genoeg stranden en baaien te vinden waar honden niemand lastig zouden hoeven te vallen en waar niemand zich hoeft te storen aan de honden die plezier hebben op het strand en in zee.

Het dierenopvangcentrum Protectora d’Animals in de stad Ciutadella is een actie gestart waarmee men zoveel mogelijk handtekeningen wil ophalen om deze daarna aan de gemeente Ciutadella te presenteren. De actie is nog maar net begonnen en er zijn nu al meer dan 668 handtekeningen verzameld. 

Overigens wil men geen gebruik maken van het populaire Change.org en is het alleen mogelijk een handtekening te plaatsen in diverse winkels en bij dierenartsen op het eiland zelf om zo te voorkomen dat mensen die niet op het eiland wonen handtekeningen zetten.

Het voorstel van de Protectora d’Animals is om een of twee stranden beschikbaar te stellen voor de honden en hun baasjes maar niet de hele dag. Als dat al kan voor 9 uur ‘s morgens en daarna weer vanaf 19 uur ‘s middags dan is men al tevreden. Op die manier worden de warme momenten op een dag vermeden want dan zal er toch niemand zijn die van het strand gebruik maakt met hun hond en kan niemand hinder ondervinden van de honden die plezier hebben in zee en op het strand.

Op dit moment zijn er drie stranden te vinden op Menorca waar het is toegestaan om met honden op het strand te komen en alledrie bevinden deze zich in de gemeente Es Migjorn met daarnaast veel beperkingen.

Het is de bedoeling tot 3.000 handtekeningen te komen waarna deze aan de burgemeester van Ciutadella worden gepresenteerd. Met zo’n groot aantal kan de gemeente niet ander dan haar inwoners tevreden houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Hondenstranden Ik had liever dat er ook de terrasjes kwamen voor honden bezitters. En wandel boulevard . Dan weet ik tenminste waar ik niet naar toe hoef te gaan om rustig te ontbijten of te dineren . Zit je nu ergens rustig duurt het niet lang of er zitten aan beide kanten van je
  mensen zowel met kleine als grote honden. Nog erger er lopen mensen voorbij met honden gaan al die honden blaffen . Of op een paar meter afstand zit er eentje te kaken oké de persoon ruimt het netjes op met een plastiek zakje van de groente afdeling van de super waar ze wat extra van in de kar had gedaan. En dat allemaal terwijl je net een hap van je smakelijke maaltijd na. Ja hotels campings vlieg en bus reizen zonder kleine kinderen en dieren komen steeds meer in trek . En ik denk dat het niet aan die kinderen of dieren ligt maar aan hun baasjes die schijnbaar nooit geen goede opvoeding hebben gehad .

 2. Wat zijn gewone mensen, Miele ? Mensenhandel d die geen hond hebben? Voor mij zijn mensen met een hond gewone mensen mits ze de poep van hun hond opruimen. Anders zijn het smeerlappen.

 3. Dit lijkt me een schitterend idee op voorwaarde dat men op alle andere stranden nultolerantie invoert. Op die manier blijven het lawaai en de stront gereserveerd voor de baasjes en hun familiie en kunnen de gewone mensen rustig genieten.

  1. Vind het erg leuk om dit te lezen in het nederlands.
   Zoals velen weten is menorca een eiland en omringd door alleen maar stranden en baaien. Het weer is niet hetzelfde als in nederland en helaas kunnen mensen met honden hier ook niet veel genieten van de natuur met hun huisdier , omdat over het algemeen de natuur hier priveterrein is. Dus wat blijft erover? Je hond uitlaten op een klein uitlaatveldje van 50m2 waar er niet veel van zijn of een landweg.( tot 3 jaar geleden was er helemaal geen openbaar uitlaatveld.
   Heeft de protectora ook voor gevraagd.
   Zoals ik al zei de temperatuur is niet hetzelfde als in nederland(juli en aug lopen de temperaturen op tot 34 graden met luchtvochtigheid van 80 procent. Dat is warm, we hebben geen meertjes, sloten dus een totaal andere omgeving. Waar is om gevraagd? Om toegangbaarheid tot TWEE(er zijn er meer als 20) strandjes of baaien of een zone waar men vanaf 19 uur met de hond naar toe kan.
   Dus we hebben het hier over s’ avonds ( vele baaitjes in toeristen zones zijn dan leeg want buitenlanders eten vroeg) dus geen honden over je strandlaken als men daar bang voor was. Natuurlijk moet er een goede voorlichting komen en is de bedoeling dat de regels gerespecteerd worden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken