Waterpark Siam Park op Tenerife ook in 2019 de beste ter wereld

Waterpark Siam Park op Tenerife ook in 2019 de beste ter wereld
Beeld: Siam Park / Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Het waterpark Siam Park op het Canarische Eiland Tenerife is door de beoordelaars van Tripadvisor opnieuw gekozen tot beste waterpark ter wereld. Dat is dus niet de eerste keer dat dit gebeurt aangezien het alweer het zesde opeenvolgende jaar is dat Siam Park bovenaan de lijst staat van beste waterparken ter wereld, van Europa én van Spanje.

Siam Park is een waterpark op het eiland Canarische Eiland Tenerife dat onderdeel is van het Loro Parque. Het is gelegen in de toeristische badplaats Costa Adeje op een grondstuk van 18,5 hectare. 

Siam Park is een reproductie van het Thaise Koninkrijk en alle attracties hebben dan ook Thaise invloeden. Vuurspuwende draken en tempels in Thaise bouwstijlen kenmerken dit waterpark. Het waterpark werd dan ook in 2008 geopend door de Thaise Prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Een van de meest toonaangevende attracties is de Tower of Power, een 28 meter hoge glijbaan die eindigt in een transparant aquarium met haaien, roggen en diverse andere vissen. 

Het Siam Park is in 2019 voor het zesde jaar op rij geëindigd als werelds beste en is de enige Spaanse deelnemer in de top 25 lijst. In het Siam Park is voor de bezoekers dan ook meer dan genoeg te beleven zoals snelle glijbanen, draaikolken, trechters en “The lost city” gericht op de kinderen met meer dan 120 activiteiten.

Attracties

 • The Dragon: Een professionele tornado waar men eerst in een tunnel met een lichtshow wordt afgeschoten in een 20 meter brede trechter.
 • Tower of Power: Een 28 meter hoge glijbaan waar men naar beneden glijdt en onderin door een transparant aquarium met vissen, haaien en roggen gaat.
 • Mai Thai River: Lange rivier door het park waar je op een grote band in kan dobberen met delen die een glijbaan zijn.
 • Siam Beach: Een wit kunstmatig zandstrand met een groot zwembad.
 • The Giant: Twee trechters waar men met een draaiende beweging door een gat in het midden terecht komt bij een klein zwembad.
 • The Volcano: Een draaiende en kolkende beweging waarbij het donker is en bliksemflitsen te zien zijn.
 • The Wave Palace: Een golfslagbad met een kunstmatig wit zandstrand. Met de 3 meter hoge golven zijn dat de hoogste kunstmatige golven in de wereld.
 • Sea Lion Island: Bij de entree worden bezoekers verwelkomd door spelende zeeleeuwen.
 • Naga Racer: Zes glijbanen waar men in een razend tempo naar beneden racet.
 • Mekong Rapids: Een kronkelende glijbaan met scherpe bochten.
 • Jungle Snake: Vier kronkelde snelle glijbanen met slangen namen die de bezoeker door een deel van het park laten racen.
 • The Lost City: Een voor kinderen ingerichte waterspeelplaats met 120 verschillende dingen voor de kinderen waar ze zich mee kunnen vermaken.
 • Kinnaree: Een in 2012 geopende spectaculaire glijbaan met trechter en een open bocht waarin men hoog boven de bomen glijdt.
 • Singha: In 2015 geopende waterglijbaan met vier trechters, met een snelheid van 18 meter per seconde.

Bouw

Het bouwen van de attracties begon in 2004 en kostte 52 miljoen euro. Oorspronkelijk zou de opening in mei 2007 zijn, maar vanwege constructieproblemen werd het park uiteindelijk geopend op 17 september 2008. Het park was ook inclusief een achtbaan gepland, maar ze zette de opening op de eerste plaats. Het Thaise thema dat het Siam Park omvat ziet men terug in alle attracties, alle 25 gebouwen in het park en restaurants.

De ontwerper, Christoph Kiessling, heeft toestemming gekregen van de Thaise koninklijke familie om de naam en het thema voor het park te gebruiken. Om de familie te respecteren kopieerde hij de koninklijke paleizen, tempels en standbeelden van Boedha niet. De restaurants serveren Thais eten en het park heeft een Thaise drijvende markt. Op 23 mei 2015 is het winkelcentrum Siam Mall geopend naast het Siam Park op een oppervlakte van 25.000 m². Dit winkelcentrum is in dezelfde stijl gebouwd als het Siam Park, heeft 77 winkels en meer dan 1100 parkeerplaatsen.

Records

Siam Park heeft 7 wereldrecords te weten:

 • ‘s Werelds grootste draken standbeeld
 • Op grote hoogte bij de Lazy River (meer dan 8 meter)
 • ‘s Werelds grootste kunstmatige golf (3 meter)
 • Veel afwisseling in attracties
 • ‘s Werelds grootste ‘Thai gebouw’ buiten Azië om
 • ‘s Werelds eerste groene waterpark

Voor meer informatie en foto’s kun je altijd naar de website van Siam Park gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.