Waterpark Siam Park op Tenerife ook in 2019 de beste ter wereld

Waterpark Siam Park op Tenerife ook in 2019 de beste ter wereld
Beeld: Siam Park / Facebook

SANTA CRUZ – Het waterpark Siam Park op het Canarische Eiland Tenerife is door de beoordelaars van Tripadvisor opnieuw gekozen tot beste waterpark ter wereld. Dat is dus niet de eerste keer dat dit gebeurt aangezien het alweer het zesde opeenvolgende jaar is dat Siam Park bovenaan de lijst staat van beste waterparken ter wereld, van Europa én van Spanje.

Siam Park is een waterpark op het eiland Canarische Eiland Tenerife dat onderdeel is van het Loro Parque. Het is gelegen in de toeristische badplaats Costa Adeje op een grondstuk van 18,5 hectare. 

Siam Park is een reproductie van het Thaise Koninkrijk en alle attracties hebben dan ook Thaise invloeden. Vuurspuwende draken en tempels in Thaise bouwstijlen kenmerken dit waterpark. Het waterpark werd dan ook in 2008 geopend door de Thaise Prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Een van de meest toonaangevende attracties is de Tower of Power, een 28 meter hoge glijbaan die eindigt in een transparant aquarium met haaien, roggen en diverse andere vissen. 

Het Siam Park is in 2019 voor het zesde jaar op rij geëindigd als werelds beste en is de enige Spaanse deelnemer in de top 25 lijst. In het Siam Park is voor de bezoekers dan ook meer dan genoeg te beleven zoals snelle glijbanen, draaikolken, trechters en “The lost city” gericht op de kinderen met meer dan 120 activiteiten.

Attracties

 • The Dragon: Een professionele tornado waar men eerst in een tunnel met een lichtshow wordt afgeschoten in een 20 meter brede trechter.
 • Tower of Power: Een 28 meter hoge glijbaan waar men naar beneden glijdt en onderin door een transparant aquarium met vissen, haaien en roggen gaat.
 • Mai Thai River: Lange rivier door het park waar je op een grote band in kan dobberen met delen die een glijbaan zijn.
 • Siam Beach: Een wit kunstmatig zandstrand met een groot zwembad.
 • The Giant: Twee trechters waar men met een draaiende beweging door een gat in het midden terecht komt bij een klein zwembad.
 • The Volcano: Een draaiende en kolkende beweging waarbij het donker is en bliksemflitsen te zien zijn.
 • The Wave Palace: Een golfslagbad met een kunstmatig wit zandstrand. Met de 3 meter hoge golven zijn dat de hoogste kunstmatige golven in de wereld.
 • Sea Lion Island: Bij de entree worden bezoekers verwelkomd door spelende zeeleeuwen.
 • Naga Racer: Zes glijbanen waar men in een razend tempo naar beneden racet.
 • Mekong Rapids: Een kronkelende glijbaan met scherpe bochten.
 • Jungle Snake: Vier kronkelde snelle glijbanen met slangen namen die de bezoeker door een deel van het park laten racen.
 • The Lost City: Een voor kinderen ingerichte waterspeelplaats met 120 verschillende dingen voor de kinderen waar ze zich mee kunnen vermaken.
 • Kinnaree: Een in 2012 geopende spectaculaire glijbaan met trechter en een open bocht waarin men hoog boven de bomen glijdt.
 • Singha: In 2015 geopende waterglijbaan met vier trechters, met een snelheid van 18 meter per seconde.

Bouw

Het bouwen van de attracties begon in 2004 en kostte 52 miljoen euro. Oorspronkelijk zou de opening in mei 2007 zijn, maar vanwege constructieproblemen werd het park uiteindelijk geopend op 17 september 2008. Het park was ook inclusief een achtbaan gepland, maar ze zette de opening op de eerste plaats. Het Thaise thema dat het Siam Park omvat ziet men terug in alle attracties, alle 25 gebouwen in het park en restaurants.

De ontwerper, Christoph Kiessling, heeft toestemming gekregen van de Thaise koninklijke familie om de naam en het thema voor het park te gebruiken. Om de familie te respecteren kopieerde hij de koninklijke paleizen, tempels en standbeelden van Boedha niet. De restaurants serveren Thais eten en het park heeft een Thaise drijvende markt. Op 23 mei 2015 is het winkelcentrum Siam Mall geopend naast het Siam Park op een oppervlakte van 25.000 m². Dit winkelcentrum is in dezelfde stijl gebouwd als het Siam Park, heeft 77 winkels en meer dan 1100 parkeerplaatsen.

Records

Siam Park heeft 7 wereldrecords te weten:

 • ‘s Werelds grootste draken standbeeld
 • Op grote hoogte bij de Lazy River (meer dan 8 meter)
 • ‘s Werelds grootste kunstmatige golf (3 meter)
 • Veel afwisseling in attracties
 • ‘s Werelds grootste ‘Thai gebouw’ buiten Azië om
 • ‘s Werelds eerste groene waterpark

Voor meer informatie en foto’s kun je altijd naar de website van Siam Park gaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.