Telecomproviders Orange en MásMóvil zijn gefuseerd in Spanje

Telecomproviders Orange en MásMóvil zijn gefuseerd in Spanje
Beeld: Canva

Telecomproviders Orange en MásMóvil zijn gefuseerd in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Franse Orange en het Spaanse MásMóvil zijn officieel een fusie aangegaan waar een bedrag van 18,6 miljard euro mee gemoeid is. Deze nieuwe fusie geldt alleen in Spanje waar de nieuwe telecomprovider plotsklaps de grootste van het land is geworden.

Orange en MásMóvil hebben de afgelopen week aangekondigd dat de fusie ter waarde van 18,6 miljard euro, 7,8 miljard van Orange en 10,9 miljard van MásMóvil rond is. De ‘joint venture’ van Orange/MásMóvil zal in Spanje meer dan 20 miljoen klanten hebben met de mobiele telefonie, 7,1 miljoen klanten met de vaste huistelefoon en/of bedrijven en 1,5 miljoen klanten voor betaaltelevisie.

Op dit moment heeft het Spaanse Movistar (Telefónica) een marktaandeel van 29,8% gevolgd door Orange met 23,6% en Vodafone met 22,3%. Grupo MásMóvil heeft een aandeel van 17,5% gevolgd door diverse kleinere telecomproviders met samen een aandeel van 6,8%. Bij deze percentages gaat het om mobiele telefonie. Bij de vaste (huis)telefonie heeft Movistar een aandeel van 43,6% gevolgd door Vodafone ONO met 21,8% en Orange met 19,9%.

Ga naar de inhoud