‘Barbie’ haalt in Spanje de beste jaaropening met ruim 700.000 bezoekers en 6,8 miljoen euro opbrengst

'Barbie' haalt in Spanje de beste jaaropening met ruim 700.000 bezoekers en 6,8 miljoen euro opbrengst
Beeld: YouTube / screenshot

‘Barbie’ haalt in Spanje de beste jaaropening met ruim 700.000 bezoekers en 6,8 miljoen euro opbrengst

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens gegevens van Comscore Movies Spain is de ‘Barbie’-film van Greta Gerwig sinds haar première op donderdag 20 juli de beste première van het jaar in Spanje, met een opbrengst die meer dan 6,8 miljoen euro bedraagt en meer dan 700.000 bezoekers naar de bioscopen heeft laten gaan in slechts vier dagen tijd.

Mede dankzij ‘Barbie’ en Christopher Nolan’s ‘Oppenheimer’, heeft de bioscoop het afgelopen weekend een publiek van meer dan 1,6 miljoen mensen aangetrokken, de hoogste opkomst sinds november 2019. Op dit moment leidt ‘Barbie’ voor ‘Oppenheimer’ en samen staan ze aan de top van de lijst van meest bekeken films sinds hun release afgelopen donderdag.

Comscore benadrukt dat er afgelopen zaterdag meer dan 580.000 mensen naar de bioscoop gingen in heel Spanje, waarmee het de beste zaterdag is sinds 2019. Verder was de opkomst op vrijdag 21 juli 500.000, wat het de beste vrijdag maakt sinds 2019.

Dit fenomeen, dat ‘Barbenheimer’ is gedoopt – een samensmelting van de namen ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’ – heeft tot en met zondag al meer dan 7,6 miljoen euro opgehaald. De top 10 van meest bekeken films wordt verder gevuld door ‘Elemental’, ‘Insidious’, ‘Mission Impossible’, ‘Vacaciones de verano’, ‘Indiana Jones’, ‘Spider Man’, ‘Ruby’, en als laatste ‘Te estoy amando locamente’.

De uitstekende resultaten in Spanje zijn ook in andere landen te zien. Bijvoorbeeld, bij haar debuut in de Verenigde Staten en Canada heeft ‘Barbie’ volgens NBC News records gebroken door meer dan 155 miljoen dollar op te halen in meer dan 4.200 bioscopen, terwijl ‘Oppenheimer’ 80,5 miljoen dollar inzamelde in meer dan 3.600 zalen.

Volgens Comscore is de totale opbrengst van ‘Barbie’ na de première in 70 landen meer dan 330 miljoen dollar, dat is het dubbele van de productiekosten. Haar tegenhanger, ‘Oppenheimer’, heeft 174 miljoen dollar opgebracht in de 79 landen waar de film te zien is.

Ga naar de inhoud