Campers worden weggestuurd bij “Agua Amarga” strand in Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Campers worden weggestuurd bij “Agua Amarga” strand in Alicante

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Zoals elke zomer (en ook de rest van het jaar) is het weer druk met campers bij het hondenstrand Agua Amarga in de stad Alicante. De gemeente is echter begonnen met het wegsturen van de campers omdat het niet is toegestaan op die plaats met de camper te rijden, te parkeren, daar te slapen of te kamperen. In eerste instantie wordt iedereen vriendelijk verzocht te vertrekken maar bij een tweede keer worden er boetes gegeven.

Afgelopen week zijn diverse agenten van de Policía Local bezig geweest om alle campereigenaren te informeren over het feit dat het niet is toegestaan bij het Agua Amarga strand te staan. Dit strand, wat gelegen is tussen de Playa de Urbanova en de EUIPO, is een strand waar men met de hond mag komen maar veel camperrijders maken gebruik van de open ruimte om daar te kamperen.

Voor de gemeente is het echter verboden om op die plaats te rijden, te parkeren, te slapen en te kamperen. Daarom is men begonnen met het informeren van de camperrijders en hen te verzoeken te vertrekken. Mochten campereigenaren een tweede keer aangetroffen worden en dus niet luisteren naar de agenten dan kunnen er boetes gegeven worden, al is de hoogte van die boetes niet bekend.

Bij die controles stuitten de agenten ook op een Duitser die, naar eigen zeggen, al meer dan een half jaar op die plaats staat met zijn camper en dus duidelijk aan het kamperen is. Het merendeel van de camperrijders verblijft echter kort bij Agua Amarga om daar een of twee nachten te slapen, iets wat vanaf nu dus niet meer is toegestaan.

Nadat alle campers weg waren gestuurd werden er hekken geplaatst zodat niemand meer het terrein op kan rijden. Maar dat houdt de camperrijders niet tegen en dus hebben veel van hen besloten dan maar op de normale parkeerplaats en langs de weg te gaan staan met hun camper om daar te gaan kamperen. Daar mag men, net zoals overal in Spanje, wel staan met de camper of parkeren maar niet kamperen, dat is een verschil.

Er wordt van kamperen gesproken als de zonneschermen omlaag worden gedaan, de tafels en stoelen buiten komen te staan en men zich zo positioneert alsof men op een camping staat. Dat is niet toegestaan maar wordt door veel mensen, met name Spanjaarden, wel veel gedaan.

Ga naar de inhoud