skip to Main Content
Campers worden weggestuurd bij “Agua Amarga” strand in Alicante
Diario Informacion

Campers worden weggestuurd bij “Agua Amarga” strand in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Campers verboden bij "Agua Amarga" strand Alicante

Diario Informacion

ALICANTE – Zoals elke zomer (en ook de rest van het jaar) is het weer druk met campers bij het hondenstrand Agua Amarga in de stad Alicante. De gemeente is echter begonnen met het wegsturen van de campers omdat het niet is toegestaan op die plaats met de camper te rijden, te parkeren, daar te slapen of te kamperen. In eerste instantie wordt iedereen vriendelijk verzocht te vertrekken maar bij een tweede keer worden er boetes gegeven.

Afgelopen week zijn diverse agenten van de Policía Local bezig geweest om alle campereigenaren te informeren over het feit dat het niet is toegestaan bij het Agua Amarga strand te staan. Dit strand, wat gelegen is tussen de Playa de Urbanova en de EUIPO, is een strand waar men met de hond mag komen maar veel camperrijders maken gebruik van de open ruimte om daar te kamperen.

Voor de gemeente is het echter verboden om op die plaats te rijden, te parkeren, te slapen en te kamperen. Daarom is men begonnen met het informeren van de camperrijders en hen te verzoeken te vertrekken. Mochten campereigenaren een tweede keer aangetroffen worden en dus niet luisteren naar de agenten dan kunnen er boetes gegeven worden, al is de hoogte van die boetes niet bekend.

Bij die controles stuitten de agenten ook op een Duitser die, naar eigen zeggen, al meer dan een half jaar op die plaats staat met zijn camper en dus duidelijk aan het kamperen is. Het merendeel van de camperrijders verblijft echter kort bij Agua Amarga om daar een of twee nachten te slapen, iets wat vanaf nu dus niet meer is toegestaan.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: Wat is het verschil tussen parkeren en kamperen met campers in Spanje[/su_note]

Nadat alle campers weg waren gestuurd werden er hekken geplaatst zodat niemand meer het terrein op kan rijden. Maar dat houdt de camperrijders niet tegen en dus hebben veel van hen besloten dan maar op de normale parkeerplaats en langs de weg te gaan staan met hun camper om daar te gaan kamperen. Daar mag men, net zoals overal in Spanje, wel staan met de camper of parkeren maar niet kamperen, dat is een verschil.

Er wordt van kamperen gesproken als de zonneschermen omlaag worden gedaan, de tafels en stoelen buiten komen te staan en men zich zo positioneert alsof men op een camping staat. Dat is niet toegestaan maar wordt door veel mensen, met name Spanjaarden, wel veel gedaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Hey Eddy,
  Normaal reageer ik niet op zulke berichten maar dit moet toch even van mijn hart.Ik ben een camper gebruiker maar zoals steeds worden we over dezelfde kam gescheerd wat jammer is. inderdaad er zijn veel eikels zoals je beschrijft en inderdaad de boetes voor zulke types kunnen niet duur genoeg zijn.Want wij( de regelvolgende) krijgen door hun aso gedrag ook de gevolgen te dragen

 2. Als je ergens niet mag staan dien je daar ook naar te handelen.
  Een normale boete volstaat, die kan opgehoogd worden bij herhaling.

 3. Wordt tijd dat ze de campers aanpakken.Veel hebben campers van tienduizenden € waarde maar zijn te GIERIG om een 15 € per dag te betalen om op een camperplaats te staan.Zware boetes aub

  1. Hey Eddy,
   Normaal reageer ik niet op zulke berichten maar dit moet toch even van mijn hart.Ik ben een camper gebruiker maar zoals steeds worden we over dezelfde kam gescheerd wat jammer is. inderdaad er zijn veel eikels zoals je beschrijft en inderdaad de boetes voor zulke types kunnen niet duur genoeg zijn.Want wij( de regelvolgende) krijgen door hun aso gedrag ook de gevolgen te dragen

  2. Eindelijk gerechtigheid. Weg met die campers van alle parkeerplaatsen en stranden.
   Koop een kampeerplaats op een camping zoals een ieder dat moet doen. Maar ja het mag geen geld kosten voor de camperrijders. Die gaan er prat op dat ze 3 maanden kunnen voor nog kunnen kamperen. Bah

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken