Strand Barcelona ontruimd vanwege explosief in de zee

Strand Barcelona ontruimd vanwege explosief in de zee
Beeld: Twitter

BARCELONA – Een agent van de afdeling Duiken van de Guardia Civil heeft tijdens zijn vakantie in Barcelona bij het Sant Sebastía strand in de Catalaanse hoofdstad een explosief ontdekt onder het zeeoppervlak. De duikende agent vond het explosief zo’n 40 meter voor de kust waarna meteen de lokale politie werd gewaarschuwd die uit voorzorg het nabijgelegen strand evacueerde.

Een duiker van de Grupo Especiales de Actividades Subacuáticas (GEAS) van de Guardia Civil is op een explosief materiaal, waarschijnlijk een bom, uit de Spaanse burgeroorlog gestuit bij het duiken tijdens zijn vakantie in Barcelona. Aangezien hij niet zeker wist waar het over ging werd de politie gewaarschuwd die meteen overging tot actie.

Terwijl de Guardia Urbana politie het strand afzette en alle aanwezige strandgangers evacueerde, kwam de speciale explosieven eenheid van de Guardia Civil in actie. De bedoeling is om het explosief te onderzoeken, uit te schakelen of daar ter plaatse tot ontploffing te brengen. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een bom uit de Spaanse ‘Guerra Civil’ burgeroorlog.

Er is nooit gevaar geweest voor de strandgangers of inwoners van de nabijgelegen woonwijken in Barcelona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Melanie

Staat in de Spaanse krant (Zie Link) volgens mij 25 meter IPV 40 meter.

Pedro

1 van de bijwerkingen . De verstandsloze mens is een raar wezen . Hopelijk komen er snel andere tijden voor het. behoud van de natuur., Er is al teveel verloren gegaan zeker in de oceanen . En nog steeds zijn er talloze idioten die explosieven dumpen in de zee..! Compleet geschift. Plus de vervuiling erbij . Een bizarre wereld is het ! De aarde volgt zijn eigen weg en dat is maar goed ook.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.