Strand Barcelona ontruimd vanwege explosief in de zee

Oeps ... foto ontbreekt!

Strand Barcelona ontruimd vanwege explosief in de zee

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een agent van de afdeling Duiken van de Guardia Civil heeft tijdens zijn vakantie in Barcelona bij het Sant Sebastía strand in de Catalaanse hoofdstad een explosief ontdekt onder het zeeoppervlak. De duikende agent vond het explosief zo’n 40 meter voor de kust waarna meteen de lokale politie werd gewaarschuwd die uit voorzorg het nabijgelegen strand evacueerde.

Een duiker van de Grupo Especiales de Actividades Subacuáticas (GEAS) van de Guardia Civil is op een explosief materiaal, waarschijnlijk een bom, uit de Spaanse burgeroorlog gestuit bij het duiken tijdens zijn vakantie in Barcelona. Aangezien hij niet zeker wist waar het over ging werd de politie gewaarschuwd die meteen overging tot actie.

Terwijl de Guardia Urbana politie het strand afzette en alle aanwezige strandgangers evacueerde, kwam de speciale explosieven eenheid van de Guardia Civil in actie. De bedoeling is om het explosief te onderzoeken, uit te schakelen of daar ter plaatse tot ontploffing te brengen. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een bom uit de Spaanse ‘Guerra Civil’ burgeroorlog.

Er is nooit gevaar geweest voor de strandgangers of inwoners van de nabijgelegen woonwijken in Barcelona.

Ga naar de inhoud