Lionel Messi verlaat FC Barcelona

Lionel Messi verlaat FC Barcelona
Beeld: Twitter

Lionel Messi verlaat FC Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Argentijnse pers weet het zeker, Lionel Messi verlaat FC Barcelona. Zoals men schrijft heeft Messi de Catalaanse club via een officiële fax (burofax) laten weten dat hij het volgende seizoen niet meer bij FC Barcelona wil voetballen, zo schrijven de Spaanse sportkranten die zich baseren op de Argentijnse TyC Sports en Spaanse Onda Cero.

Vorige week vrijdag heeft Messi nog een gesprek gehad met de nieuwe Barcelona trainer Koeman waarin de Argentijnse sterspeler al aangaf dat hij zich meer buiten dan binnen de club zag. 

Inmiddels heeft FC Barcelona bevestigd dat Messi zijn vertrek heeft aangekondigd. Verder geeft Barça aan dat de club verrast is door de beslissing van Messi om de club te verlaten maar geeft aan dat Messi niet zomaar gratis weg kan en alleen de club kan verlaten als een andere club Messi overneemt. De vraag is of de huidige clubleiding deze Messi-crisis zal overleven omdat de Barcelona-fans woedend zijn over het vertrek van de beste voetballer ooit en meest geliefde Barcelona speler op dit moment.

Vanaf dit moment begint de legale strijd want volgens Messi kan hij voor 31 augustus gratis de club verlaten maar de club meent dat dit niet het geval is en spreekt over 10 juni wat de limiet was. Volgens diverse kranten accepteert Barcelona niet dat Messi gratis kan vertrekken en volgens de club is er een afkoopsom van 700 miljoen euro voor elke andere club die Messi wil overnemen.

Maar waarom wil Messi bij Barça weg? Zoals de Spaanse kranten schrijven is het geduld van Messi op en zelfs de aanstelling van Koeman als nieuwe coach kan dat niet veranderen. Messi heeft het helemaal gehad met de huidige clubleiding en heeft blijkbaar geen zin om het boegbeeld te worden van de wederopbouw van FC Barcelona na het dramatische voetbalseizoen. Ook zou Messi niet tevreden zijn met het ontslag van zijn goede vriend Luis Suarez en de manier waarop Koeman dat heeft gedaan.

Carrière 

De nu 33-jarige Messi heeft zijn leven lang bij FC Barcelona gespeeld. De Pulga (vlo) debuteerde voor het eerst in het eerste elftal van FC Barcelona op 16 november 2003, hij was toen 16 jaar oud en was meteen de jongste debutant ooit bij de Catalaans club. Op 16 oktober 2004 gaf de toenmalige coach Frank Rijkaard Messi een kans in een eerste officiële wedstrijd in de Spaanse competitie, tegen stadsgenoot Espanyol. Zijn eerste doelpunt volgde later op 1 mei 2005 in het competitieduel tegen Albacete. Op aangeven van Ronaldinho scoorde Messi als invaller de 2-0 en hij is daarna niet meer gestopt met doelpunten maken.

Na die eerste officiële wedstrijd is Messi uitgegroeid tot de wereldster en werd hij in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, een record. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers aller tijden.

Messi heeft sinds het eerste seizoen bij het eerste elftal in 2004/2005 tot en met het seizoen 2019/2020 maar liefst 634 doelpunten weten te maken in 731 wedstrijden en wist ook nog eens 256 assists te geven die aanleiding waren voor een doelpunt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.