Diverse personen onder puin van ingestort appartementen complex in Peñiscola (UPDATE)

Diverse personen onder puin van ingestort appartementencomplex in Peñiscola
Beeld: Guardia Civil / Twitter

Diverse personen onder puin van ingestort appartementen complex in Peñiscola (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CASTELLÓN – Woensdagavond is een deel van een appartementencomplex in de populaire kustplaats Peñiscola aan de Costa Azahar in de provincie Castellón (Valencia regio) ingestort. Volgens de lokale kranten zitten er minstens drie personen vast onder het puin. Politie en brandweer zijn met speciale honden aan het zoeken.

Het gaat om een appartementencomplex van drie verdiepingen met een twintigtal appartementendat in de jaren 1990 in de wijk Font Nova in de natuur van de Serra d’Irta in de kustplaats Peñiscola gebouwd werd. In deze wijk bevinden zich hoofdzakelijk vakantiewoningen en vakantieappartementen waar het op het moment van instorten druk is. 

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het instorten is maar men schrijft wel over tenminste twee personen die onder het puin liggen en een persoon die ze op het moment van schrijven gelokaliseerd hebben maar vanwege het puin niet bij kunnen komen. Naar deze personen wordt gezocht door de brandweer en politie waarbij ze gebruikmaken van speciaal getrainde honden en geavanceerde apparatuur. Inwoners van de aangrenzende appartementen en gebouwen in de buurt zijn uit voorzorg geëvacueerd terwijl men alle gebouwen onderzoekt.

UPDATE: De hulpdiensten hebben donderdagochtend onder het puin twee van de drie vermisten gevonden. Het gaat om drie personen van eenzelfde familie waarvan de moeder nog niet gevonden is maar een zoon gered kon worden terwijl een andere minderjarige zoon levenloos werd aangetroffen. Donderdagavond rond 18.30 uur hebben de hulpdiensten ook het levenloze lichaam van de moeder gevonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.