Spectaculaire waterhoos voor de kust van Nerja

Spectaculaire waterhoos voor de kust van Nerja
Beeld: Twitter

Spectaculaire waterhoos voor de kust van Nerja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Inwoners en bezoekers hebben deze woensdag de waterhoos voor de kust van de badplaats Nerja kunnen zien. Deze werd rond 10.30 uur boven zee gespot waarbij veel mensen die de ‘tromba marina’ zagen ook foto’s op Twitter plaatsten. In dit geval is de waterhoos niet aan land gekomen en er was dus ook geen schade.  

De atmosferische instabiliteit heeft woensdagmorgen voor de kust van Nerja aan de Costa del Sol rond 10.30 uur een grote waterhoos veroorzaakt. Deze is niet aan land gekomen en heeft dus ook geen schade veroorzaakt. De Spaanse weerdienst AEMET waarschuwde rond 10 uur dat er een mogelijkheid was dat deze ‘tromba marina’ gevormd zou kunnen worden.

Een waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd. Als zo’n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het lijkt op een tornado maar dan boven water.

Een waterhoos is doorgaans een betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos. Boven land verliest de hoos meestal zijn kracht. Alleen in zeldzame gevallen behoudt de waterhoos voldoende kracht langs de kust om ongelukken te veroorzaken en schade aan te richten. In dit geval is de waterhoos niet aan land gekomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.