Stijging van internationaal vliegverkeer naar 4,4 miljoen passagiers

Stijging van internationaal vliegverkeer naar 4,4 miljoen passagiers
Beeld: 123rf

Stijging van internationaal vliegverkeer naar 4,4 miljoen passagiers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De aankomsten in Spanje van passagiers van internationale luchthavens is in juli gestegen naar bijna 4,4 miljoen mensen, meer dan het dubbele van een jaar geleden. Dat is ook 41,8 procent meer dan de internationale aankomsten die werden geregistreerd in dezelfde maand van 2019, het laatste jaar dat als normaal kan worden beschouwd volgens de gegevens die op dinsdag door Turespaña zijn gepresenteerd.

De 4.387.871 passagiers die in juli vanaf internationale luchthavens in Spanje aankwamen vertegenwoordigen het beste aantal sinds februari 2020 toen nog 5,5 miljoen mensen Spanje per vliegtuig binnenkwamen. 57,3 procent van de passagiers die vanaf internationale luchthavens naar Spanje vlogen deed dat met budget of low cost luchtvaartmaatschappijen terwijl de overige 42,7 procent van de passagiers met traditionele luchtvaartmaatschappijen vlogen.

In slechts één maand tijd zijn de aankomsten vanaf internationale luchthavens met 87,8 procent gestegen Dat komt onder meer door de volledige effectiviteit van het EU-COVID-certificaat waarvan er meer dan een 1,1 miljoen zijn gevalideerd in Spanje.

De meeste passagiers kwamen uit Duitsland met 861.629 reizigers wat goed is voor 19,6 procent van het totaal aantal vliegtuigpassagiers. Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk staan op een tweede plaats met een stijging van 287 procent tot 605.897 passagiers. Frankrijk (+176%), Italië (+130%), Nederland (+56%), Zwitserland (+124%) en België (+68%) vullen de lijst van landen die meer dan 200.000 aankomende passagiers naar Spanje genereerden aan.

Wat de bestemmingen betreft in Spanje kwam op de Balearen 34,8 procent van de aankomsten van budget luchtvaartmaatschappijen met 874.864 passagiers. Na de Balearen staat Catalonië met 509.557 passagiers op de lijst gevolgd door de Valencia regio met 387.399 passagiers en Andalusië met 374.870 passagiers.

De luchthaven waar in juli de meeste passagiers met low cost vliegtuigen landden was Palma de Mallorca met 626.406 reizigers gevolgd door Barcelona El Prat (470.547 passagiers), Málaga (309.865 reizigers) en Alicante (265.628 passagiers).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.