Schaapherder in Extremadura onderzocht als verdachte van acht bosbranden

Schaapherder in Extremadura onderzocht als verdachte van acht bosbranden
Beeld: Guardia Civil / web

Schaapherder in Extremadura onderzocht als verdachte van acht bosbranden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁCERES – De Guardia Civil is een onderzoek gestart naar een schaapherder in de provincie Cáceres. Deze wordt als verdachte gezien van tenminste acht natuur- en bosbranden in de provincie. Volgens de agenten van de natuur- en milieupolitie Seprona gaat het om een 50-jarige man die in juni en juli actief was als pyromaan.

De schaapherder woont in Jarandilla de la Vera en hij wordt gezien als de brandstichter van tenminste acht natuur- en bosbranden op verschillende plaatsen in de gemeente Talayuela. Weliswaar gaat het om kleine branden waarbij de grootste 1,9 hectare natuur in de as heeft gelegd, de man wordt toch gezien als een pyromaan omdat hij in totaal 10,8 hectare natuur verwoeste.

Volgens de natuur en milieu agenten van Seprona van de Guardia Civil, zijn er bewijzen dat de 50-jarige schaapherder de branden heeft veroorzaakt. De natuur- en bosbranden vonden daarnaast plaats op plaatsen waar de schaapherder vaak met zijn schapen rondloopt.

Het is ook bekend dat op sommige stukken grond de schaapherder geen toestemming had van de eigenaar om daar zijn schapen te laten grazen. Een van de eigenaars is door de schaapherder zelfs bedreigd dat hij het grondstuk zou verbranden.

Ga naar de inhoud