Search
menu
Search

Mondkapjesplicht ziekenhuis Orihuela weer ingesteld vanwege covid

Mondkapjesplicht ziekenhuis Orihuela weer ingesteld vanwege covid
Beeld: screenshot / Google Maps

Mondkapjesplicht ziekenhuis Orihuela weer ingesteld vanwege covid

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het ziekenhuis Vega Baja in Orihuela is het eerste ziekenhuis in de provincie Alicante en in Spanje dat de mondkapjesplicht weer invoert en het aantal begeleiders beperkt tot één persoon. Het regionale ministerie van Volksgezondheid stelt de ziekenhuizen vrij om zelf te bepalen welke maatregelen ze nemen. In reactie op de stijging van het aantal covid-gevallen, heeft het ziekenhuis als eerste deze beslissing genomen.

Op donderdag besloot het ziekenhuis Vega Baja in Orihuela om de coronamaatregelen te verstrengen vanwege een “significante toename” van het aantal patiënten dat met covid is opgenomen. Op dit moment liggen er 30 patiënten in het ziekenhuis met covid. Daarom is het gebruik van mondkapjes verplicht en is het aantal begeleiders beperkt tot één persoon.

Deze toename van het aantal covid-gevallen in de laatste week van augustus is niet alleen in de Vega Baja te zien, maar ook in andere delen van de regio. Twee ziekenhuizen in de stad Valencia – het ziekenhuis Doctor Peset en het ziekenhuis General – hebben deze week soortgelijke maatregelen genomen als het ziekenhuis in Orihuela. Toch waarschuwen artsen dat het nog te vroeg is om aan de alarmbel te trekken.

De experts waarschuwen dat het gaat om een “logische” piek in het aantal besmettingen, gezien de typische omstandigheden van de zomer. Vooralsnog zijn er geen redenen om te vrezen dat de buitengewone maatregelen zich zullen uitbreiden naar andere delen van de samenleving.

Overigens zijn in heel Spanje de verkopen van antigeentesten bij de apotheken enorm gestegen na de zomervakantie. Dat wil niet meteen zeggen dat er meer mensen besmet zijn geraakt, maar wel dat veel mensen zichzelf willen testen omdat ze vermoeden dat ze misschien covid hebben.

Ga naar de inhoud