skip to Main Content
Barcelona gaat groepen toeristen in bepaalde wijken beperken

Barcelona gaat groepen toeristen in bepaalde wijken beperken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zoals bekend heeft de stad Barcelona te maken met een grote stroom van nationale en internationale toeristen en begint de stad op sommige plaatsen een pretpark te worden. De gemeente is op zoek naar maatregelen om het toerisme in betere banen te laten lopen maar dat is nog niet zo makkelijk. Nu heeft men bepaald dat er in sommige wijken weliswaar groepen toeristen mogen rondlopen maar deze mogen niet groter zijn dan 25 personen om zo opstoppingen en overlast te voorkomen.

Deze beslissing heeft de gemeente in samenwerking met bedrijven die rondleidingen verzorgen genomen waarbij de gidsen hebben afgesproken geen grote groepen meer te vormen en maximaal 25 personen mee te nemen door de stad. Het gaat daarbij dan ook niet om slechts enkele gidsen maar om honderden officiële en niet officiële gidsen die met groepen door de smalle straten van de toeristische wijken Ciutat Vella of El Born lopen en opstoppingen veroorzaken wanneer men ergens stilstaat om iets uit te leggen. Deze nieuwe spelregels zouden dus inhouden dat wanneer een bus met normaal gesproken 55 tot 60 personen in tweeën gesplitst dient te worden.

Buiten het verminderen van deelnemers aan rondleidingen worden gidsen ook aangeraden om speciale microfoons en audiosystemen met koptelefoons te gebruiken om niet te veel herrie te maken op straat wanneer ze iets uitleggen aan de deelnemers. Daarnaast wil de gemeente dat de gidsen geactualiseerde informatie geven en bijgeschoold zijn wat betreft de cultuur, gewoontes en tradities maar ook de wetten, gemeentelijke verordeningen en regels die gelden binnen het toerisme in Barcelona.

Het beperken van groepen toeristen bij rondleidingen is een van de maatregelen in een pakket van aanpassingen om het toerisme in de stad beter te controleren. Zo is het op sommige plaatsen al niet meer toegestaan om in groepsverband te fietsen of met een segway te komen, is het betreden van de Boquería versmarkt niet meer toegestaan in groepen en is men druk bezig om het aantal illegale toeristische accomodaties terug te dringen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. dit is denk ik wel een goeie aanpak. veel toeristen hebben vaak geen idee hoe het is om in een binnenstad te leven waar het steeds drukker wordt en houden totaal geen rekening met het feit dat ze te gast zijn in andermans stad. men denkt dat het alleen gaat om de mensen die er leuk rondlopen. maar ook bevoorrading (vaak al rond 5-6 uur), schoonmaken van de stad vanaf 05.30 uur, parkeerproblemen, dronken mensen in de nacht en hulpdiensten etc. leveren veel geluidsdruk en stress op voor mensen die in de stad wonen. dan hoor ik mensen denken: nou dat weet je toch…. dan zeg ik, je hebt geen idee hoe dat in de laatste 10 jaar veranderd is. tijdens de zomervakantie zag je, waar wij wonen dat er een aantal kamers “verhuurd” werden in de wijk. opvallend bijverschijnsel was dat die huurders in de ochtend hun honden los lieten lopen en poep niet opruimden. terwijl hier gebruik is om ze aangelijnd te houden. zomervakantie voorbij, probleem voorbij. volgend jaar komen ze hier niet zo gemakkelijk vanaf….

 2. Bedankt dit had ik nodig voor een taak voor aarderijkskunde xxx.

   1. Late reactie, maar Barcelona gaat ten onder door haar succes.
    Ben er een paar keer geweest maar ik begrijp de attractie niet.
    Te veel van alles.
    Sorry maar voor mij geen fijne stad.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken