Barcelona gaat groepen toeristen in bepaalde wijken beperken

Oeps ... foto ontbreekt!

Barcelona gaat groepen toeristen in bepaalde wijken beperken

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Zoals bekend heeft de stad Barcelona te maken met een grote stroom van nationale en internationale toeristen en begint de stad op sommige plaatsen een pretpark te worden. De gemeente is op zoek naar maatregelen om het toerisme in betere banen te laten lopen maar dat is nog niet zo makkelijk. Nu heeft men bepaald dat er in sommige wijken weliswaar groepen toeristen mogen rondlopen maar deze mogen niet groter zijn dan 25 personen om zo opstoppingen en overlast te voorkomen.

Deze beslissing heeft de gemeente in samenwerking met bedrijven die rondleidingen verzorgen genomen waarbij de gidsen hebben afgesproken geen grote groepen meer te vormen en maximaal 25 personen mee te nemen door de stad. Het gaat daarbij dan ook niet om slechts enkele gidsen maar om honderden officiële en niet officiële gidsen die met groepen door de smalle straten van de toeristische wijken Ciutat Vella of El Born lopen en opstoppingen veroorzaken wanneer men ergens stilstaat om iets uit te leggen. Deze nieuwe spelregels zouden dus inhouden dat wanneer een bus met normaal gesproken 55 tot 60 personen in tweeën gesplitst dient te worden.

Buiten het verminderen van deelnemers aan rondleidingen worden gidsen ook aangeraden om speciale microfoons en audiosystemen met koptelefoons te gebruiken om niet te veel herrie te maken op straat wanneer ze iets uitleggen aan de deelnemers. Daarnaast wil de gemeente dat de gidsen geactualiseerde informatie geven en bijgeschoold zijn wat betreft de cultuur, gewoontes en tradities maar ook de wetten, gemeentelijke verordeningen en regels die gelden binnen het toerisme in Barcelona.

Het beperken van groepen toeristen bij rondleidingen is een van de maatregelen in een pakket van aanpassingen om het toerisme in de stad beter te controleren. Zo is het op sommige plaatsen al niet meer toegestaan om in groepsverband te fietsen of met een segway te komen, is het betreden van de Boquería versmarkt niet meer toegestaan in groepen en is men druk bezig om het aantal illegale toeristische accomodaties terug te dringen.

Ga naar de inhoud