Ambtenaren Spanje willen een minimumloon van 1.200 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

Laatste update: 11 maanden geleden.

MADRID – De vakbonden van de ambtenaren in Spanje hebben aangekondigd dat ze een loonsverhoging willen gaan vragen. Het gaat in feite om de minimumlonen die 200 euro omhoog zouden moeten gaan, van 1.000 naar 1.200 euro per maand. Dit terwijl het algemene minimumloon in Spanje op dit moment (slechts) 735,90 euro is.

Ambtenaren (funcionarios) en medewerkers van de staat (trabajadores de la Administración General del Estado) willen dat het minimumloon voor hen verhoogd wordt van 1.000 naar 1.200 euro per maand. Dat is althans wat de vakbond UGT aangeeft.

Een van de redenen voor de vraag van meer loon is de ongelijkheid tussen de medewerkers van de Spaanse staat en dezelfde medewerkers die voor de autonome overheden werken. Deze laatste groep verdient gemiddeld 200 euro meer per maand.

Het probleem is echter dat het gelijkmaken van de minimumlonen de Spaanse regering minimaal 800 miljoen euro gaat kosten, er vanuit gaande dat er 200.000 medewerkers zijn die voordeel hebben hiervan. De UGT weet dat het waarschijnlijk dit jaar niet mogelijk zal gebeuren vanwege de staatsbegroting maar toch wil men het vragen.

De vraag om een verhoging van het minimumloon bij de ambtenaren en staatsmedewerkers komt op de dag dat Pablo Iglesias van Unidos-Podemos bekend maakte dat een van de eisen voor goedkeuring van de staatsbegroting een verhoging van het landelijke minimumloon is, van de huidige 735,90 euro naar minimaal 1.000 euro.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.