skip to Main Content
De coolste wijk ter wereld is in Madrid te vinden
123rf

De coolste wijk ter wereld is in Madrid te vinden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

De coolste wijk ter wereld is in Madrid te vinden

123rf

MADRID – De wijk Embajadores in Madrid is door het Amerikaanse magazine Time Out gekozen tot coolste wijk ter wereld. De naam zegt veel mensen waarschijnlijk niets maar als we Lavapiés, de naam waaronder de wijk beter bekend staat, noemen weten veel mensen waar we het over hebben.

Lavapiés ofwel Embajadores is door Time Out gekozen tot de coolste wijk van de hele wereld. Deze wijk in de Spaanse hoofdstad is de nummer een van de lijst van 50 coole wijken op de City Life Index.

Volgens het Amerikaanse magazine is Lavapiés de meest gekleurde wijk waar het rondlopen als een avontuur gezien kan worden. Lavapiés ofwel Embajadores is de nummer een en wordt gevolgd door de wijk Euljiro in Seoul (Zuid Korea) als nummer twee en de wijk Nueva Villa de Aburrá in Medellín (Colombia) als nummer drie.

Als tweede colle wijk staat Sant Antoni in Barcelona op de nummer 22 op de lijst van 50 coolste wijken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik vraag me af wat de criteria waren, toevallig ken ik beide wijken. In Sant Antoni heb ik ooit kort gewoond (ik zou het niet direct “cool” noemen) en Lavapies is een deel van Embajadores waar je vooral kunt uitgaan (en drugs kunt kopen). Ook vind je daar overdag veel (multi)culturele activiteiten.

    Maar er zijn veel betere en veel mooiere wijken te bedenken (Lavapies is erg lelijk en niet echt schoon door al het uitgaand publiek). Geef mij maar Chamberí in Madrid, ook in Barcelona zijn tal van mooiere wijken, afhankelijk van waar je van houdt (strand, bergen, ligging,etc…).

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken