De coolste wijk ter wereld is in Madrid te vinden

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De wijk Embajadores in Madrid is door het Amerikaanse magazine Time Out gekozen tot coolste wijk ter wereld. De naam zegt veel mensen waarschijnlijk niets maar als we Lavapiés, de naam waaronder de wijk beter bekend staat, noemen weten veel mensen waar we het over hebben.

Lavapiés ofwel Embajadores is door Time Out gekozen tot de coolste wijk van de hele wereld. Deze wijk in de Spaanse hoofdstad is de nummer een van de lijst van 50 coole wijken op de City Life Index.

Volgens het Amerikaanse magazine is Lavapiés de meest gekleurde wijk waar het rondlopen als een avontuur gezien kan worden. Lavapiés ofwel Embajadores is de nummer een en wordt gevolgd door de wijk Euljiro in Seoul (Zuid Korea) als nummer twee en de wijk Nueva Villa de Aburrá in Medellín (Colombia) als nummer drie.

Als tweede colle wijk staat Sant Antoni in Barcelona op de nummer 22 op de lijst van 50 coolste wijken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anton74

Ik vraag me af wat de criteria waren, toevallig ken ik beide wijken. In Sant Antoni heb ik ooit kort gewoond (ik zou het niet direct “cool” noemen) en Lavapies is een deel van Embajadores waar je vooral kunt uitgaan (en drugs kunt kopen). Ook vind je daar overdag veel (multi)culturele activiteiten.

Maar er zijn veel betere en veel mooiere wijken te bedenken (Lavapies is erg lelijk en niet echt schoon door al het uitgaand publiek). Geef mij maar Chamberí in Madrid, ook in Barcelona zijn tal van mooiere wijken, afhankelijk van waar je van houdt (strand, bergen, ligging,etc…).

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.