Search
menu
Search

Het verhaal van het ‘wonder-huis’ dat gespaard bleef van het lava op La Palma (UPDATE)

Het verhaal van het ‘wonder-huis’ dat gespaard bleef van het lava op La Palma
Beeld: Alfonso Escalero ‘I Love the World’ / Instagram

Het verhaal van het ‘wonder-huis’ dat gespaard bleef van het lava op La Palma (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De bovenstaande foto is inmiddels de wereld rondgegaan en veel mensen geloven hun ogen niet als ze het zien. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de eigenaars van de ‘casa-milagro’ ofwel het ‘wonder-huis’ dat gespaard bleef van de lavastroom bij de vulkaanuitbarsting op La Palma. Het verhaal achter het huis wordt verteld door een Nederlandse vrouw.

UPDATE: Het ‘wonder-huis’ heeft de lavastroom uiteindelijk toch niet overleefd en is op dinsdag 28 september alsnog bedekt door een laag lava.

De woning op de foto is niet van de Nederlandse Ada Monnikendam die al sinds 1976 op het Canarische Eiland La Palma woonachtig is. Het huis is eigendom van het gepensioneerde echtpaar Inge en Rainer Cocq uit Denemarken. Zij kochten het huis meer dan 30 jaar geleden en willen de pers niet te woord staan omdat ze niet kunnen ophouden met huilen.

Aan de ene kant zullen Inge en Rainer huilen van geluk dat hun dierbare woning gespaard is gebleven en dat het alles verwoestende lava ervoor koos om rechts en links om de woning een spoor van vernieling aan te richten maar de woning niet aan te raken. Maar het Deense echtpaar zal ook huilen van verdriet omdat hun geliefde stukje La Palma nooit meer hetzelfde zal zijn en omdat vrienden van hen in de omgeving wél alles zijn kwijtgeraakt.

De Nederlandse Ada is een vriendin van het Deense echtpaar en zij wist hen te vertellen dat hun woning gespaard was gebleven. Het Deense echtpaar kwam normaal enkele keren per jaar naar hun huis op La Palma maar de corona-pandemie gooide roet in hun vakantieplannen en dus zijn ze al twee jaar niet op het eiland geweest.

Wat zowel Ada als Inge en Rainer niet hadden kunnen voorspellen is dat hun huis als wonder-huis zoveel media-aandacht heeft gekregen nadat Alfonso Escalero van I Love the World de foto maakte en deze deelde met de wereld. Het wonder-huis of ‘casa-milagro’ wordt inmiddels gezien als het huis van hoop in deze moeilijke tijden op La Palma.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?