Search
menu
Search

30 jaar celstraf geëist voor Nederlander na doodslaan Britse vrouw in Alicante

30 jaar celstraf geëist voor Nederlander na doodslaan Britse vrouw in Alicante
Beeld: Freepik

30 jaar celstraf geëist voor Nederlander na doodslaan Britse vrouw in Alicante

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Voor het doodslaan van een 70-jarige Britse vrouw in Granja de Rocamora (Alicante), heeft de openbare aanklager 30 jaar celstraf geëist voor een Nederlandse klusjesman. De buit was slechts 600 euro maar de vrouw overleed na een brute afranseling. Het proces voor de moord en diefstal tegen de Nederlandse man begint deze maandag in Elche.

De openbare aanklager stelt dat de Nederlandse verdachte en het Britse slachtoffer elkaar sinds 2015 kenden omdat de man soms naar het huis van de 70-jarige vrouw ging om huishoudelijke onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, met name loodgieterswerk, elektriciteit of schilderwerk. Daarnaast had de vrouw af en toe geld aan de beklaagde geleend.

De gebeurtenissen vonden plaats op 16 november 2019 toen de beklaagde naar het huis ging om de vrouw om 50 euro te vragen. Ze stemde in door haar portemonnee te pakken met daarin 600 euro aan bankbiljetten.

Volgens de openbare aanklager zag de Nederlandse verdachte op dat moment het geld dat de vrouw bij zich had en pakte hij het geld met geweld af door haar te bespringen zodat ze op de keukenvloer terecht kwamen. Eenmaal op de grond sloeg hij haar herhaaldelijk en krachtig op hoofd, nek en borst.

De Britse vrouw stierf aan haar verwondingen met naast een gebroken borstbeen en kaak ook al haar ribben gebroken. Volgens het forensisch rapport had ze ook hersenbloedingen en een hartruptuur.

Ga naar de inhoud