Search
menu
Search

Beveiligingspersoneel luchthaven Alicante-Elche staakt ook op 26, 29 en 30 september

Beveiligingspersoneel luchthaven Alicante-Elche staakt ook op 26, 29 en 30 september
Beeld: CCOO del Hábitat / facebook

Beveiligingspersoneel luchthaven Alicante-Elche staakt ook op 26, 29 en 30 september

Het beveiligingspersoneel van Luchthaven Alicante-Elche heeft aangekondigd dat ze de staking die afgelopen vrijdag begon zullen voortzetten, met gedeeltelijke stakingen op dinsdag 26 september, vrijdag 29 september en zaterdag 30 september. Dit is vanwege de ‘passiviteit’ van het beveiligingsbedrijf Ilunion. Op 22, 23 en 24 september was het beveiligingspersoneel al in staking, met als gevolg vertragingen en lange wachtrijen.

De vakbond CCOO heeft in een verklaring aangegeven dat de afgelopen drie dagen van staking met gedeeltelijke stakingen op vrijdag, zaterdag en zondag, zowel de diensten voor de controle van passagiers, het personeel, bagage, vracht en privévluchten, als het beveiligingscentrum hebben lamgelegd.

Daarnaast heeft de vakbond aangegeven dat ze, vanwege de ‘passiviteit’ van het bedrijf Ilunion, zullen doorgaan met de gedeeltelijke stakingen op 26, 29 en 30 september, zoals gepland, als ‘drukmiddel’. Deze stakingen zullen plaatsvinden tussen 8:45 en 9:45 uur ’s ochtends en tussen 18:00 en 19:00 uur ’s avonds.

“De reactie van Ilunion is het zwijgen, maar ze heeft niet alleen niet gereageerd, ze heeft ook de hulpverleners versterkt om het effect van de staking te minimaliseren, aangezien de vastgestelde minimum diensten meer dan 85% bedragen”, heeft de vakbond CCOO veroordeeld.

De vakbond heeft benadrukt dat de eisen duidelijk zijn en dat het gaat om de verbetering van de arbeidsvoorwaarden van het personeel, die precair en onhoudbaar zijn geworden. De vakbond zei dat ze andere mobilisatie strategieën niet uitsluiten als het werk neerleggen geen effect heeft.

Ilunion Seguridad werd op 4 november 2022 de verantwoordelijke van de beveiligingsdiensten. Volgens CCOO zijn de arbeidsvoorwaarden de afgelopen jaren steeds verder verslechterd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?