Search
menu
Search

Spanje heeft de goedkoopste elektrische steps en elektrische fietsen

Spanje heeft de goedkoopste elektrische steps en elektrische fietsen
Beeld: via canva.com

Spanje heeft de goedkoopste elektrische steps en elektrische fietsen

Elektrische steps en fietsen zijn steeds populairder geworden in Spanje. Omdat het technologische producten zijn, zijn ze niet te vinden voor minder dan een bepaald bedrag. Hoe hoger de kwaliteit die je zoekt, hoe meer je moet betalen. Toch onthult een rapport van de vergelijkingswebsite Idealo.es dat Spanje een van de landen in de Europese Unie is waar elektrische steps of fietsen gemiddeld het goedkoopst zijn.

Als je er ooit aan hebt gedacht om tijdens je buitenlandse reis een step of fiets te kopen, is dat niet nodig. In Spanje zijn ze namelijk goedkoper. De experts van Idealo hebben de prijzen van elektrische steps (patinetes) en fietsen (bicicletas) in Spanje vergeleken met de prijzen in andere landen waar Idealo aanwezig is. Conclusie: de prijzen in Spanje zijn de laagste van Europa, hoewel de prijzen in Nederland en België niet zijn meegenomen omdat Idealo daar niet aanwezig is als vergelijkingswebsite.

Hoewel de prijs van elektrische steps in Spanje met 23% is gestegen, heeft het land de goedkoopste ‘patinetes eléctricos’ van Europa. Dit elektrische voertuig kost gemiddeld 500 euro. Veel goedkoper dan andere landen in Europa. De duurste elektrische steps zijn te vinden in Duitsland, met een gemiddelde prijs van 678 euro, gevolgd door Oostenrijk met 654 euro, Frankrijk met 531 euro, het Verenigd Koninkrijk met 531 euro en Italië met een gemiddelde prijs van 512 euro.

Xiaomi heeft zich in Spanje gepositioneerd als een van de grote merken van elektrische steps. In feite zijn de 5 populairste elektrische steps in Spanje van het merk Xiaomi: Mi Scooter 1S, Mi Electric Scooter Pro 2, Essential Black, Mi Electric Scooter 3 en Mi Electric Scooter Pro 2. Spaanse bedrijven die elektrische steps produceren, zijn sterk vertegenwoordigd in de populairste modellen dit jaar: SmartGyro, Youin en Cecotec, hebben modellen in de top 20 van meest gezochte modellen op idealo.es.

Fietsen

Hetzelfde geldt voor de gemiddelde prijzen voor elektrische fietsen. In de vergelijking per land heeft Spanje de goedkoopste ‘bicicletas eléctricas’ van de Europese Unie. De gemiddelde prijs van een elektrische fiets is in Spanje 2.969 euro. Dit is goedkoper dan Italië met 3.093 euro, Frankrijk met 3.156 euro, Duitsland met 3.237 euro, Oostenrijk met 3.331 euro en het Verenigd Koninkrijk, dat de duurste fietsen heeft, met 4.246 euro. Ook hier is niet gekeken naar de prijzen in Nederland en België.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?