De Aldi in Spanje gaat meer aandacht vestigen op de GutBio producten

Oeps ... foto ontbreekt!

De Aldi in Spanje gaat meer aandacht vestigen op de GutBio producten

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn veel supermarkten in Spanje waarbij veel Spanjaarden maar ook Nederlanders en Belgen helemaal weglopen met de alom bekende Mercadona. Maar wist je dat als je op zoek bent naar ecologische of biologische producten en producten voor vegetariërs en veganisten je beter terecht kunt bij de Lidl of de Aldi? Sterker nog, de Mercadona biedt bijna helemaal niets ecologisch of biologisch aan.

De Aldi heeft enkele weken al aangegeven meer aandacht te willen geven aan de GutBio producten, ecologische of biologische producten van het eigen huismerk die kwalitatief goed zijn en wat betreft prijs zeer concurrerend met andere merken. Klanten van de Aldi weten het natuurlijk al langer maar ook zij zullen zien dat er steeds meer GutBio producten bijkomen.

Wat is GutBio

GutBio is het huismerk van de Aldi supermarkten in Spanje waarbij de aandacht ligt op ecologische of biologische producten en producten voor vegetariërs en veganisten. Biologische producten zijn producten die zijn verkregen door milieuvriendelijke technieken die het gebruik van elementen vermijden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen, dieren of planten en hun omgeving.

Alle ECO-producten van GutBio hebben een symbool op hun verpakking, het zegel van de biologische landbouw van de Europese Unie dat garandeert dat de producten voldoen aan de regels voor productie, verwerking en distributie volgens de strikte Europese regelgeving.

Producten

Of het nu om peulvruchten, pasta, fruit, groente, yogurt, vruchtensappen, jam, koffie, eieren, koekjes of andere producten gaat, de Aldi heeft er veel onder het eigen GutBio merk in de schappen staan of bakken liggen. Op dit moment schijnt de Aldi meer dan 200 referenties te hebben met het GutBio merk maar daar moeten er dus veel meer bij gaan komen.

Aldi

De Aldi heeft op dit moment meer dan 250 winkels in Spanje wat er veel minder zijn dan de Lidl, Mercadona of Día supermarkten. Toch weet de Aldi een marktsegment te bereiken waar andere supermarkten, op wellicht de Lidl na, het niet redden, dat van betaalbare en kwalitatief goede ecologische en biologische producten.

De meeste van deze gezonde en milieuverantwoorde producten worden geproduceerd in Duitsland of België maar er komen ook steeds Spaanse producten bij van nationale producenten.

Enkele van deze producten zijn o.a. (in het Spaans): Pan de centeno, Tortitas de arroz, Snacks de maíz ecológico, Tabule de quinoa, Frutos secos, Hamburguesas vegetales, Helado de sorbete de limón (100% vegetal), Bebida de avena con calcio, Leche, Infusión de frutas, Harina bio, Pechuga de pavo, Pollo, Carne, Carne Picada, Yogur de oveja, Snacks de cereales ecológicos, Zumo de lima y limón, Pan integral crujiente, etc.

Bekijk HIER alle GutBio en biologische producten van de Aldi in Spanje (in het Spaans)

Lidl

De Duitse keten Aldi is echter niet de enige supermarkt die meer aandacht geeft aan betaalbare en gezonde ecologische en biologische producten. De landgenoot Lidl is ook flink aan de weg aan het timmeren. Met name producten voor vegetariërs en veganisten zijn steeds meer te vinden in de Lidl supermarkten in Spanje.

De Lidl heeft in Spanje het merk Bio Organic waarmee ze tientallen producten aanbieden in allerlei categorieën. Ook bij de Lidl komen er net zoals bij de Aldi steeds nieuwe producten bij.

Bekijk HIER alle Bio Organix en biologische producten van de Lidl in Spanje (in het Spaans)

Ga naar de inhoud