Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (17)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (17)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.
Kort nieuws uit Spanje (17)
123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Camping Blanes moet illegale uitbreiding afbreken

GERONA – Camping Blanc d’Eivissa in de gemeente Blanes moet de illegale uitbreidingen sluiten en afbreken. Dat heeft de gemeente besloten en medegedeeld aan de verantwoordelijken van de camping aan de Costa Brava. De camping heeft een deadline van 21 november om hetgeen wat illegaal is gebouwd weg te halen zoniet zal de gemeente actie ondernemen door de camping te sluiten.

Tarragona viert begin november het “oktoberfest”

TARRAGONA – De stad Tarragona zal op 31 oktober en 1, 2, 3, 8, 9 en 10 november het centrale punt zijn voor alle bierliefhebbers in de omgeving tijdens het “okotoberfest”. Het bierfeest wordt gehouden in de Tarraco Arena Plaça waar gedurende de dagen dat het feest is er tenminste 10.000 liter bier door de 13.000 bezoekers gedronken wordt. Meer informatie over het Oktoberfest lees je HIER.

Premier Sánchez verbreekt relaties met de PP na beschuldiging van “golpista”

MADRID – Op woensdag was er een debat “caliente” in het Spaanse parlement waarbij de PP-leider Pablo Casado de premier van Spanje Pedro Sánchez (PSOE) min of meer omschreef als een “golpista” ofwel iemand die een staatsgreep pleegt in Spanje. Casado beschuldigde Sánchez dat hij verantwoordelijk is en deelnemer is aan de staatsgreep die in Spanje wordt gepleegd (door de Catalaanse separatisten). Sánchez is van mening dat dergelijke scheldwoorden verder gaan dan de gebruikelijke hardheid in de politieke strijd. Herhaaldelijk vroeg Sánchez aan Casado om de beschuldiging terug te trekken maar Casado ging verder met de aanval waarop Sánchez elke relatie met de PP heeft verbroken.

Voormalige Spaanse vice-premier Rodrigo Rato (PP) meldt zich bij de gevangenis

MADRID – De veroordeelde voormalige bank topman Rodrigo Rato heeft zich donderdag bij de gevangenis gemeld. Dat deed de voormalige minister van economische zaken (PP), vice-premier van de Partido Popular (PP) ten tijde van de regering-Aznar, voormalige directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en ex-bank topman van Bankia nadat hij tot vier jaar en zes maanden celstraf werd veroordeeld vanwege het schandaal van de zogenaamde “tarjetas black” bij Caja Madrid, creditcards waarmee diverse personen voor duizenden euro’s zwart geld hebben verbruikt. Rato zal de komende 54 maanden in de Soto del Real gevangenis doorbrengen.

President Spaanse Hooggerechtshof zegt sorry vanwege de hypotheek belastingen crisis

MADRID – De president van het Spaanse Hooggerechtshof (Tribunal Supremo) Carlos Lesmes heeft zijn excuses aangeboden vanwege de crisis rondom de hypotheek belastingen. Zoals bekend hebben zes rechters vorig week geoordeeld dat deze belastingen betaald dienen te worden door de banken en niet door de klanten, een beslissing waarvan de uitvoering voorlopig werd stilgezet na de klacht van een rechter van hetzelfde Hooggerechtshof. Dat heeft gezorgd voor een crisis waarbij de rechters op 5 november nogmaals naar de uitspraak gaan kijken en definitief zullen oordelen. Helaas heeft het ook gezorgd voor een slecht imago en ondanks dat veel mensen menen dat de bankensector de bevriende rechters hebben gebeld, ontkent Lesmes dit.

Gemeente Barcelona stapt naar rechter vanwege racistische passagier Ryanair vlucht

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft besloten naar de rechter te stappen om actie te ondernemen tegen de racistische Britse passagier die een vrouw met donkere huidskleur verrot schold in een Ryanair vliegtuig dat op weg was van Barcelona naar Londen. Een 77-jarige Jamaicaanse vrouw werd de huid volgescholden en uitgemaakt voor zwarte bastaard door een medepassagier die naast haar zat. De video daarvan en de reactie van het Ryanair personeel door de vrouw te verplaatsen en verder niets te doen tegen de scheldende Brit zorgde voor nogal wat commotie. Daarom besloot de gemeente Barcelona om actie te ondernemen en op te komen voor de vrouw.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?