Dit wordt het nieuwe winkel- en vrijetijdscentrum van Torremolinos

Dit wordt het nieuwe winkel- en vrijetijdscentrum van Torremolinos
Beeld: La Opinion de Malaga

Dit wordt het nieuwe winkel- en vrijetijdscentrum van Torremolinos

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De kustplaats Torremolinos aan de Costa del Sol moet het grootste winkelcentrum wat meer een vrijetijdscentrum is gaan krijgen van de provincie Málaga en heel Andalusië. De naam wordt Intu Costa del Sol wat ook de naam is van de Britse investeringsgroep die het geheel van 245.000 m2 zal gaan bouwen. 

Na jaren van vertraging vanwege de immer aanwezige bureaucratische en administratieve rompslomp lijkt het erop dat Intu Properties eindelijk kan gaan beginnen met de bouw van het Intu Costa del Sol winkel- en vrijetijdscentrum. 

Als het aan de initiatiefnemers ligt zal na een investering van 850 miljoen euro het complex in 2023 haar deuren moeten openen en daarmee werk bieden aan tenminste 7.000 mensen, waarvan 1.750 inwoners (25%) van Torremolinos moeten zijn, tijdens en na de bouw die al in 2020 moet beginnen.

Op slechts 3 km van het vliegveld van Málaga en nabij het Palacio de Congresos in Torremolinos komt dit enorme complex dat men niet alleen kan omschrijven als een winkelcentrum. Er komen namelijk niet alleen honderden winkels, bars, restaurants en supermarkten maar ook een echte skipiste en een zwembad met golven zodat men kan surfen. Daarnaast zijn er bioscopen en een echte kartingbaan. Al met al een totaalpakket aan familieplezier voor een leuk dagje (of dagen) uit.

Het geheel wordt onderverdeeld in acht wijken genaamd ‘The Lakes’, ‘The Arena’, ‘Central Park’, ‘Wonderland’, ‘The Hills’, ‘The Hood’, ‘The Boulevard’ en ‘The Gallery’. Intu Properties gaat er vanuit dat er jaarlijks maar liefst tussen de 29 en 39 miljoen bezoekers naar het Indu Costa del Sol complex zullen komen.

Foto’s: La Opinión de Málaga

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.