Dit wordt het nieuwe winkel- en vrijetijdscentrum van Torremolinos

Oeps ... foto ontbreekt!

Dit wordt het nieuwe winkel- en vrijetijdscentrum van Torremolinos

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De kustplaats Torremolinos aan de Costa del Sol moet het grootste winkelcentrum wat meer een vrijetijdscentrum is gaan krijgen van de provincie Málaga en heel Andalusië. De naam wordt Intu Costa del Sol wat ook de naam is van de Britse investeringsgroep die het geheel van 245.000 m2 zal gaan bouwen. 

Na jaren van vertraging vanwege de immer aanwezige bureaucratische en administratieve rompslomp lijkt het erop dat Intu Properties eindelijk kan gaan beginnen met de bouw van het Intu Costa del Sol winkel- en vrijetijdscentrum. 

Als het aan de initiatiefnemers ligt zal na een investering van 850 miljoen euro het complex in 2023 haar deuren moeten openen en daarmee werk bieden aan tenminste 7.000 mensen, waarvan 1.750 inwoners (25%) van Torremolinos moeten zijn, tijdens en na de bouw die al in 2020 moet beginnen.

Op slechts 3 km van het vliegveld van Málaga en nabij het Palacio de Congresos in Torremolinos komt dit enorme complex dat men niet alleen kan omschrijven als een winkelcentrum. Er komen namelijk niet alleen honderden winkels, bars, restaurants en supermarkten maar ook een echte skipiste en een zwembad met golven zodat men kan surfen. Daarnaast zijn er bioscopen en een echte kartingbaan. Al met al een totaalpakket aan familieplezier voor een leuk dagje (of dagen) uit.

Het geheel wordt onderverdeeld in acht wijken genaamd ‘The Lakes’, ‘The Arena’, ‘Central Park’, ‘Wonderland’, ‘The Hills’, ‘The Hood’, ‘The Boulevard’ en ‘The Gallery’. Intu Properties gaat er vanuit dat er jaarlijks maar liefst tussen de 29 en 39 miljoen bezoekers naar het Indu Costa del Sol complex zullen komen.

Foto’s: La Opinión de Málaga

Ga naar de inhoud