Search
menu
Search

Dit jaar vanwege corona geen schapen in het centrum van Madrid

Dit jaar vanwege corona geen schapen in het centrum van Madrid
Beeld: Schapen in Madrid (2019) / Twitter

Dit jaar vanwege corona geen schapen in het centrum van Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het zou de 27e editie moeten worden van de traditionele Fiesta de la Trashumancia waarbij er duizenden schapen door het centrum van de hoofdstad van Spanje Madrid lopen maar de corona-crisis en de maatregelen in de stad hebben ervoor gezorgd dat er geen schapen te zien zijn dit jaar. Om het aparte fenomeen van de schapen, herders en honden in het drukke centrum van Spanje’s drukste stad te zien moet men nu wachten tot de 2021 editie.

Het zou alweer de 27e keer zijn dat de Fiesta de la Trashumancia gevierd wordt waarbij de schapen hun traditionele Cañada Real volgen, de oorspronkelijke route die bewandeld wordt sinds het jaar 1273. 

De kudde zou normaal gesproken de route van de Casa de Campo, nabij de Plaza de la Villa, naar de Puerto del Sol in het centrum van de stad en het land om daarna te eindigen bij de Puente del Rey afleggen maar de corona-crisis heeft roet in het eten gegooid.

Het feest waarbij de herders en begeleiders allemaal hun typische klederdracht dragen wat de traditionele sfeer versterkt is niet doorgegaan vanwege de regionale noodtoestand en de regionale corona-maatregelen in de Madrid regio en dus ook de stad Madrid.

Het toeval wil dat dit jaar de Fiesta de la Trashumancia samen zou vallen met de eerste Feria de la Lana die in de Valle del Ambroz (Extremadura) die plaatsvindt op 24 en 25 oktober. Deze expositie en markt is wel doorgegaan maar ook daar heeft men maatregelen moeten nemen. De schapen-stoet zal niet door Madrid trekken maar heeft zich verplaatst naar de Valle del Ambroz.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?