Spanjaarden bezoeken vanwege de corona-crisis de eigen woonplaats

Spanjaarden bezoeken vanwege de corona-crisis de eigen woonplaats
Beeld: Twitter

Spanjaarden bezoeken vanwege de corona-crisis de eigen woonplaats

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De corona-crisis heeft de manier van reizen compleet veranderd. Er wordt minder naar het buitenland gereisd, er wordt minder ver gereisd en de inwoners van Spanje blijven steeds dichter bij huis. Uit een enquête van Civitatis is gebleken dat 68% van de deelnemers hun eigen woonplaats heeft ontdekt tijdens een tour.

Traditioneel gaan de Spanjaarden tijdens een vakantie het liefst op pad naar de kust of naar de bergen, hetzij naar een hotel, appartement of camping of naar de eigen vakantiewoning. Dit jaar hebben er echter meer Spanjaarden voor gekozen om de drukke kustplaatsen te vermijden en naar de natuur te gaan.

Er zijn echter ook veel mensen die besloten hebben om thuis te blijven en dus niet op vakantie te gaan. Daarbij heeft men ook gekozen om een door een gids begeleide tour te maken in de eigen woonplaats, Volgens een enquête heeft 68% van de deelnemers een tour gemaakt om de eigen stad of dorp te ontdekken zoals bv. in Madrid, Barcelona en Zaragoza.

Volgens Civitatis heeft 71% gebruik gemaakt van de zogenaamde Free Tours in plaats van de betaalde begeleide tours. Daarbij ging de voorkeur uit naar tours en wandelingen in de open lucht.

86% van de deelnemers aan de enquete hebben aangeven dat ze verrast waren door de tour in de eigen woonplaats en dat ze dingen hebben gezien waar ze normaal gesproken niet op zouden letten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.