Politie arresteert in 10 seconden twee Duitse criminelen op Mallorca

Politie arresteert in 10 seconden twee Duitse criminelen op Mallorca
Beeld: Screenshot video / Twitter

Politie arresteert in 10 seconden twee Duitse criminelen op Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De speciale agenten van de Usecic-afdeling van de Guardia Civil hadden slechts 10 seconden nodig om twee door Duitsland gezochte gevaarlijke drugs criminelen te arresteren. Het tweetal zat rustig op een terrasje wat te drinken toen een vijftal agenten van de Guardia Civil hen in minder dan 10 seconden geboeid op de grond hadden liggen.

Het gaat om agenten van de speciale afdeling Seguridad Ciudadana de la Comandancia (Usecic) van de Guardia Civil die met deze video wil laten zien hoe ze te werk gaan en hoe ze criminelen met deze bliksemacties geen kans geven te reageren. De omstanders konden natuurlijk niet geloven wat er gebeurde op het moment van de aanhouding en diensten geschrokken terug.

Het vreemde is dat deze aanhouding van de politie al in april dit jaar plaatsvond maar pas nu gedeeld wordt omdat men nog op zoek was naar andere criminelen. In dit geval was de Guardia Civil erachter gekomen dat beide Duitsers op Mallorca waren. Aangezien het om twee corpulente mannen ging die mogelijk gewapend zouden kunnen zijn, besloot men deze bliksemactie uit te voeren.

Dat gebeurde op een terras op de Paseo Maritimo in Palma waar een geblindeerde bestelbus van de politie tot vlak voor de Duitsers wist te komen. De deuren gingen open en vijf gewapende en gemaskerde agenten van de Guardia Civil stormen eruit om in 10 seconden de twee Duitse criminelen op de grond in de boeien te slaan. Diezelfde dag nog werden ze naar Madrid gevlogen om voor de Audiencia Nacional te verschijnen.

Ga naar de inhoud