Search
menu
Search

De dood van Lady Di is door de Netflix serie ‘The Crown’ opgenomen in Barcelona

De dood van Lady Di is door de Netflix serie ‘The Crown’ opgenomen in Barcelona
Beeld: Netflix

De dood van Lady Di is door de Netflix serie ‘The Crown’ opgenomen in Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Voor het zesde en laatste seizoen van de populaire Netflix serie ‘The Crown’ heeft het productieteam niet alleen opnames gemaakt op het Balearen eiland Mallorca maar recent ook in Barcelona. Lady Di overleed op 31 augustus 1997 in een tunnel in Parijs maar die scene is voor de serie nagebootst in Barcelona.

Terwijl Lady Di en Dodi Al-Fayed in hun auto vluchten voor de paparazzi verongelukken zij in de Pont d’Alma in Parijs. In plaats van daar ook opnames te maken, wat ongetwijfeld erg complex geweest zou zijn, kozen de producers van de populaire Netflix serie ‘The Crown’ ervoor om opnames te maken in Barcelona.  

De opnames vonden plaats in de nabijheid van de plaza Francesc Macià en de calle Mestre Nicolau dichtbij de Avenida Diagonal. Op onderstaande video is te zien dat de zwarte auto waarin het tweetal zat voorbij rijdt terwijl de paparazzi op scooters en motoren naast en achter de auto rijdt.

De plaatsen waar opnames werden gemaakt zijn omgetoverd tot Franse straten met valse kiosken, reclamezuilen, nummerplaten etc. De vraag is of de Barcelona-kenners hun stad zullen herkennen in de uiteindelijk bewerkte opnames die in het zesde seizoen van ‘The Crown’ te zien zullen zijn. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de opnames op Mallorca en andere plaatsen in Spanje.

Seizoen vijf zal vanaf 9 november wereldwijd op Netflix te zien zijn en het is nu nog onbekend wanneer het zesde en laatste seizoen dat zich afspeelt tussen de late negentiger jaren en de beginjaren van 2000 te zien zal zijn op Netflix.

Ga naar de inhoud