Search
menu
Search

Museum met verboden kunst geopend in Barcelona

Museum met verboden kunst geopend in Barcelona
Beeld: Museu de l’Art Prohibit / X

Museum met verboden kunst geopend in Barcelona

Barcelona is de eerste stad ter wereld met een museum dat gewijd is aan kunst die op een of andere manier verboden of gecensureerd is geweest. Het ‘Museu de l’Art Prohibit’, is gevestigd in een prachtig gebouw in het centrum van de Catalaanse stad.

Het unieke museum heeft een collectie van meer dan 200 kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen, installaties, audiovisueel materiaal, prenten en foto’s. De werken zijn afkomstig uit de hele wereld en uit alle periodes van de geschiedenis.

Het ‘Museo de Arte Prohibido’ wil bezoekers een uniek inzicht geven in de wereld van de verboden kunst. Het wil laten zien hoe kunst kan worden gebruikt om kritiek te uiten op de macht of om taboes te doorbreken.

Na jaren van hard werken is het ‘Museu de l’Art Prohibit’ in Barcelona eindelijk een feit. Het museum is gewijd aan de tentoonstelling van kunstwerken die op een of andere manier verboden of gecensureerd zijn geweest. De initiatiefnemer van het museum stelt dat de tentoonstelling meer is dan alleen een verzameling kunstwerken. Het is ook een manier om de geschiedenis van deze werken en de context waarin ze werden gecreëerd te leren kennen.

De bezoekduur aan het ‘Museu de l’Art Prohibit’ is flexibel. Je kunt er in 45 minuten rondlopen, maar als je meer tijd wilt nemen om de werken te analyseren, kun je er ook 3 uur spenderen. De tentoonstelling zal naar verwachting tussen de 10 maanden en een jaar duren, maar dit kan variëren afhankelijk van het succes van de tentoonstelling.

Ga naar de inhoud