Ikea richt haar aandacht nu op een vestiging in Elche na jarenlange mislukte onderhandelingen met Alicante

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Ikea richt haar aandacht nu op een vestiging in Elche na jarenlange mislukte onderhandelingen met Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Ikea heeft het gehad met de onderhandelingen die al jaren op niets uitlopen met de gemeente Alicante en heeft nu haar aandacht gevestigd op de opening van een winkel in de gemeente Elche. Het gebrek van overeenkomsten en de onenigheden tussen de verschillende politieke partijen die over een vestiging van Ikea in Alicante moeten beslissen hebben ervoor gezorgd dat Ikea er genoeg van heeft en haar horizon heeft verbreed.

Volgens Ikea is de Zweedse winkelketen al 15 jaar bezig met het openen van een winkel in het Rabassa gebied maar alle onderhandelingen lopen steeds op niets uit. Ikea weet dat de provincie Alicante een eigen winkel nodig heeft en dat er veel inwoners zijn, zowel Spaanse als ook buitenlandse, die maar al te graag een Ikea vestiging in hun provincie willen hebben. Op dit moment dienen Ikea fans naar Murcia of Valencia te rijden voor hun aankopen maar Ikea wil dat al jaren veranderen.

Daarom richt Ikea nu haar pijlen op andere locaties waaraan geen gebrek lijkt te zijn. Diverse gemeenten willen maar al te graag een Ikea winkel hebben en hebben dit ook al aan Ikea España aangegeven. Ook al kijkt Ikea naar andere lokaties, de deur voor een opening in Alicante is nog niet helemaal dicht en staat op een kier.

Elche

Een van de grootste kanshebbers voor een nieuwe Ikea lijkt de stad Elche. Volgens de gemeente Elche hebben zij al diverse vergaderingen gehad met Ikea España en zijn de onderhandelingen in een vergaand stadium. Elche is een stad met zo’n 230.000 inwoners en heeft zichzelf altijd gezien als een “rivaal” van Alicante. Elche is een strategisch goed gelegen stad met daarnaast een van de drukste vliegvelden van Spanje en over de weg een goede bereikbaarheid.

Valencia en Murcia

Drie jaar geleden opende Ikea een eerste winkel in de Comunidad Valenciana in de gemeente Alfafar, 10 kilometer van de stad Valencia. Sindsdien zijn er rondom de Ikea diverse andere grote ketens zoals de Bauhaus en tuincentra bijgekomen en is er een nieuw winkelgebied ontstaan. De andere mogelijkheid voor de inwoners van de provincie Alicante is een bezoekje aan de Ikea van Murcia wat vanuit de stad Alicante toch bijna twee uur rijden is. De Ikea in Alfafar bij Valencia is echter ook 1 uur en 45 minuten rijden vanuit Alicante stad.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.