skip to Main Content
Ikea richt haar aandacht nu op een vestiging in Elche na jarenlange mislukte onderhandelingen met Alicante

Ikea richt haar aandacht nu op een vestiging in Elche na jarenlange mislukte onderhandelingen met Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Ikea heeft het gehad met de onderhandelingen die al jaren op niets uitlopen met de gemeente Alicante en heeft nu haar aandacht gevestigd op de opening van een winkel in de gemeente Elche. Het gebrek van overeenkomsten en de onenigheden tussen de verschillende politieke partijen die over een vestiging van Ikea in Alicante moeten beslissen hebben ervoor gezorgd dat Ikea er genoeg van heeft en haar horizon heeft verbreed.

Volgens Ikea is de Zweedse winkelketen al 15 jaar bezig met het openen van een winkel in het Rabassa gebied maar alle onderhandelingen lopen steeds op niets uit. Ikea weet dat de provincie Alicante een eigen winkel nodig heeft en dat er veel inwoners zijn, zowel Spaanse als ook buitenlandse, die maar al te graag een Ikea vestiging in hun provincie willen hebben. Op dit moment dienen Ikea fans naar Murcia of Valencia te rijden voor hun aankopen maar Ikea wil dat al jaren veranderen.

Daarom richt Ikea nu haar pijlen op andere locaties waaraan geen gebrek lijkt te zijn. Diverse gemeenten willen maar al te graag een Ikea winkel hebben en hebben dit ook al aan Ikea España aangegeven. Ook al kijkt Ikea naar andere lokaties, de deur voor een opening in Alicante is nog niet helemaal dicht en staat op een kier.

Elche

Een van de grootste kanshebbers voor een nieuwe Ikea lijkt de stad Elche. Volgens de gemeente Elche hebben zij al diverse vergaderingen gehad met Ikea España en zijn de onderhandelingen in een vergaand stadium. Elche is een stad met zo’n 230.000 inwoners en heeft zichzelf altijd gezien als een “rivaal” van Alicante. Elche is een strategisch goed gelegen stad met daarnaast een van de drukste vliegvelden van Spanje en over de weg een goede bereikbaarheid.

Valencia en Murcia

Drie jaar geleden opende Ikea een eerste winkel in de Comunidad Valenciana in de gemeente Alfafar, 10 kilometer van de stad Valencia. Sindsdien zijn er rondom de Ikea diverse andere grote ketens zoals de Bauhaus en tuincentra bijgekomen en is er een nieuw winkelgebied ontstaan. De andere mogelijkheid voor de inwoners van de provincie Alicante is een bezoekje aan de Ikea van Murcia wat vanuit de stad Alicante toch bijna twee uur rijden is. De Ikea in Alfafar bij Valencia is echter ook 1 uur en 45 minuten rijden vanuit Alicante stad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. De Ikea-winkel in Murcia is hooguit 1 uur rijden vanuit Alicante, geen 2. De winkel ligt bovendien nog voor Murcia als je vanuit de richting Alicante komt.

  2. De gemeente Alicante is weer lekker bezig… eerst al inkomsten voorbij laten gaan, omdat cruises niet meer willen aanmeren in Alicante stad, en nu Ikea weggeven aan een andere gemeente. Hoe dom kan je zijn…. 🙁

  3. Ik koop die troep van de Ikea al jaren niet meer en wat ik heb gekocht viel na 2 jaar vanzelf uitelkaar. Ik ben 2x in Murcia geweest maar vind de doorloop methode van de winkel verschrikkelijk je moet het gehele pad af om bij de kassa te komen, niks voor iemand die precies weet wat hij wilt kopen en gelijk naar de kassa wil. Zeer onvriendelijk vind ik dat. Nu niets meer voor mij en later ook niet meer. Koop gewoon iets degelijks in de lokale Spaanse winkel.

    1. “viel na 2 jaar vanzelf uitelkaar.” = Lijkt me meer een probleem van een foute installatie dan het product. Heb hier Ikea kasten, keuken enz dat al verschillende verhuizen meegemaakt hebben, en dat nog perfect in orde zijn. Als je ze deftig in elkaar steek, dan zijn ze vaak rotsvast. Nu als je gehaast bent en ze vlug vlug in elkaar flanst, ja … maar dat is van toepassing op ieder product.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken