Iedereen in Spanje praat over de kerstverlichting in Vigo

Oeps ... foto ontbreekt!

Iedereen in Spanje praat over de kerstverlichting in Vigo

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – Als er een ding is waar de burgemeester Abel Caballero van de stad Vigo in Galicië voor gezorgd heeft, is het dat iedereen in Spanje rond de kersttijd over zijn stad praat. De burgemeester vergelijkt zijn stad met die van New York vanwege de kerstverlichting op straat die op zaterdag 23 november is aangedaan onder luid applaus van meer dan 30.000 aanwezigen.

Het pronkstuk dit jaar is een 32 meter hoge kerstboom (gebaseerd op Star Wars) die bestaat uit honderdduizenden LED lampen. In de hele stad heeft men maar liefst 10 miljoen LED lampjes opgehangen die 334 straten verlichten met 2.700 bogen en in totaal kleurige 465 kerstbomen.

Naast al deze lichten staat er ook een 60 meter hoog reuzenrad (uiteraard verlicht met 200.000 LED’s) dat plaats biedt aan 192 personen in 48 gondels. Al deze kerstverlichting kost de stad volgens de gemeente 800.000 euro maar levert miljoenen euro’s op in de winkels, horeca en hotels die voor de komende dagen al volgeboekt zijn.

Vigo is vorig jaar de concurrentie aangegaan met de grote Spaanse steden zoals Barcelona en met name Madrid. Die rivaliteit tussen de twee burgemeesters werd ook in de pers aangekaart en terwijl Madrid trots is op de enorme verlichte bal dit jaar en 27% meer geld uitgeeft aan de miljoenen euro kostende verlichting, lacht de burgemeester van Vigo want dat hebben zij vorig jaar al gedaan.

Ook de stad Málaga doet al enkele jaren mee met de race om de bekendste stad met kerstmis te worden en ook in Málaga zal komende vrijdag de verlichting aangedaan, met name het muziek- en lichtspektakel in de Calle Larios en nieuw dit jaar een videomapping kerstverhaal op het Moorse Alcazaba.

Ga naar de inhoud