Barcelona ontsteekt kerstverlichting en vervangt traditionele kerststal voor een kerstlandschap

Barcelona ontsteekt kerstverlichting en vervangt traditionele kerststal voor een kerstlandschap
Beeld: @bcncultura / Twitter

Barcelona ontsteekt kerstverlichting en vervangt traditionele kerststal voor een kerstlandschap

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Elk jaar heeft Barcelona een problematische maar andere kijk op de traditionele kerststal met steeds voor- en tegenstanders. Die ‘belén’ wordt zoals elk jaar op de Plaça Sant Jaume geplaatst zodat iedereen deze kan bezoeken. Maar dit jaar heeft de gemeente gekozen voor een nieuw project, een kerstlandschap of ‘paisaje navideño’.

Woensdagavond heeft Barcelona na de ‘ombrana’ show op de Plaza Catalunya de kerstverlichting aangedaan. Er waren duizenden aanwezigen die de show met acrobatiek, theater en muziek bekeken waarna de verlichting officieel werd aangedaan. Weliswaar is meer dan 100 kilometer aan straten verlicht maar de aandacht gaat vooral uit naar de Plaza Catalunya zelf die dit jaar met verlichting is omgetoverd tot een zon, de Ramblas, Paseo de Gracia en de Portal de l’Angel.

In totaal heeft de gemeente Barcelona 1,6 miljoen euro geïnvesteerd in de kerstverlichting die vanaf 24 november tot en met 6 januari te zien zal zijn. Onderdeel daarvan is de kerststal of ‘belén’ die dit jaar opnieuw heel anders is dan traditioneel. Dit keer is de kerststal niet geplaatst op de Plaça Sant Jaume waar dit jaar alleen de os en de muilezel te zien zijn.

Dit jaar heeft de gemeente gekozen voor lichtgevende figuren die een kerstverhaal of kerstlandschap vormen bij de gevels van winkels in de Via Laietana tot aan de La Rambla. Er worden 25 figuren die al gebruikt werden tijdens de kerststal van 2017 hergebruikt terwijl er 26 nieuwe figuren bijkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.