Skigebieden Aragón plannen opening op 3 december na eerste sneeuwval

Skigebieden Aragón plannen opening op 3 december na eerste sneeuwval
Beeld: @InfoCandanchu / Twitter

Skigebieden Aragón plannen opening op 3 december na eerste sneeuwval

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De skigebieden Candanchu, Astun en de skigebieden van Aramón Formigal-Panticosa en Cerler gaan er van uit dat ze dit jaar vroeger dan gepland zullen openen. Na een eerste winterse episode, ligt er nu al 30 cm sneeuw op de pistes en als alles goed gaat willen die hun deuren voor het publiek openen op 3 december.

Er ligt nu 30 centimeter sneeuw op de pistes van Javalambre en Valdelinares in de provincie Teruel en de skigebieden in de Pyreneeën van Huesca. De machine’s verlieten meteen hun garage om aan de voorbereidingen te beginnen. Ook de sneeuwkanonnen werden ingeschakeld, omdat men van de koude temperaturen gebruik wil maken om ook al kunstmatige sneeuw te maken. Bovendien zijn de voorspellingen gunstig. Dit weekend wordt meer sneeuw verwacht, en dat zou op sommige plekken al kunnen oplopen tot een dik pak van een halve meter.

De skigebieden zijn het er dus over eens. Als alles zo blijft doorgaan, openen ze dit jaar vervroegd hun deuren, op vrijdag 3 december. Na de moeilijkheden vanwege de corona-pandemie is dat goed nieuws. Vrijdag daalt de sneeuwgrens mogelijk tot 1.200 meter, in het weekend kan dat zelfs 900 of 500 meter worden. Dan krijgen mogelijk ook de lagere dorpen hun deel van de sneeuw.

De skigebieden willen de pistes er voor 3 december zo goed mogelijk bij leggen, zodat de sportliefhebbers meteen ten volle kunnen genieten van het winterplezier. Ook in de berghutten van de provincie Aragón viel al een dik pak sneeuw. In Góriz ligt 43 cm, in Respomuso 35 cm, in Casa de Piedra 28 cm, In Renclusa 20 cm en in de Ibones de Bachimaña 19 cm. Liefhebbers van winterplezier in de bergen weten dus meteen waar naar toe. Alle informatie over de Noordelijke skistations, hun openingstijden en tarieven vind je op deze website.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.