Parlementariërs in Andalusië betrapt kijken tijdens debat over begroting naar WK-wedstrijd

Parlementariërs in Andalusië betrapt kijken tijdens debat over begroting naar WK-wedstrijd
Beeld: @angelesferriz / twitter

Parlementariërs in Andalusië betrapt kijken tijdens debat over begroting naar WK-wedstrijd

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Het is niet de eerste keer dat we een lid van het parlement iets anders zien doen tijdens een debat. Ook afgelopen dinsdag was het weer raak. Deze keer werden twee regionale parlementariërs betrapt in Andalusië tijdens een debat over de begroting voor de provincie van het jaar 2023. Ze waren de wedstrijd Spanje – Costa Rica aan het kijken terwijl anderen een debat aan het voeren waren. 

De twee parlementariërs werken in ‘Justitie en lokaal bestuur en openbare functies’ en  ‘Industriële en energetische politiek’. Het gaat om José Antonio Nieto Ballesteros en Jorge Paradela. De twee keken tijdens het debat via een laptop naar de live-uitzending van de wedstrijd in Qatar. 

De woordvoerder van de ‘Grupo Socialista’ en plaatsvervangend secretaris-generaal van de politieke partij PSOE in het parlement van Andalusië, Ángeles Férriz, maakte dit bekend via een tweet. De minister van Financiën, Carolina España, maakte een eind aan het vermaak. De tweet van Ángeles Férriz meldt dat de ministers van justitie en industrie erg geïnteresseerd waren in de tussenkomst van hun collega (Carolina España). Bovendien schrijft ze erbij: ‘Heeft Andalusië dit verdiend?’ De tweet kreeg al meer dan drie miljoen likes. 

De regionale parlementariërs wilden de succesvolle wedstrijd tegen Costa Rica duidelijk niet missen. Spanje won met een overweldigende zeven tegen nul doelpunten. Het was de eerste wedstrijd van Spanje tijdens dit wereldkampioenschap in Qatar. 

Er werd gescoord door Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi, Carlos Soler en Álvaro Morata en Ferran Torres scoorde zelfs twee doelpunten. Op zondag speelt Spanje tegen Duitsland en op donderdag is er een wedstrijd tussen Spanje en Japan.

Ga naar de inhoud