Wie is het Spaanse koppel dat geselecteerd is om naar de ruimte te reizen?

Wie is het Spaanse koppel dat geselecteerd is om naar de ruimte te reizen?
Beeld: Europa Press

Wie is het Spaanse koppel dat geselecteerd is om naar de ruimte te reizen?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LEÓN – Goed nieuws voor Pablo Álvarez Fernández en Sara García Alonso. Veel Spanjaarden hadden waarschijnlijk nooit van hen gehoord, maar dat staat binnenkort te veranderen. De twee werden door het Europese Ruimtevaartagentschap geselecteerd voor een missie naar het Internationale Ruimtestation. 

Lang hoeven ze niet meer te wachten. Tijdens de tweede helft van dit decennium reizen Pablo Álvarez Fernández en Sara García Alonso al naar het Internationale Ruimtestation ISS. Later zou ook nog een reis naar de maan volgen.

Pablo Álvarez Fernández werd geboren in León in 1988. Hij begon zijn carrière bij het bedrijf Airbus Verdediging en Ruimte, van waaruit hij nauw samenwerkte met het Europese Ruimteagentschap. Drie jaar lang werkte de astronaut mee aan het voertuig Rosalind Franklin. Een wagentje dat op zoek moet gaan naar tekens van leven in de ondergrond van de planeet Mars. Álvarez Fernández wordt na zijn selectie de derde Spaanse astronaut. 

Sara García Alonso is een jaar jonger dan haar kompaan en werd dus geboren in 1989. Ze werd geselecteerd als reserve astronaute. Ze zal met andere woorden geen permanent onderdeel uitmaken van het ESA, maar kan wel voor bepaalde missies worden opgeroepen. Sara García Alonso is onderzoekster in het gebied van verschillende kankers en hun genezingen.

Astronauten moeten bijzondere personen zijn, zo liet Josef Aschbacher, de directeur van het Ruimteagentschap zich ontvallen bij de voorstelling van de geselecteerden. Ze moeten uitmunten in hun intellectuele capaciteiten, hun manuele kunde, de eigenschap snel beslissing te nemen onder druk en zelfzeker te handelen. Beide geselecteerden toonden zich erg blij met hun selectie, een verwezenlijking waar ze jarenlang naar toe hadden gewerkt.

Ga naar de inhoud