Search
menu
Search

Junior Eurovisiesongfestival 2023: Spanje, Nederland en Armenië strijden om de trofee

Junior Eurovisiesongfestival 2023: Spanje, Nederland en Armenië strijden om de trofee
Beeld: Beelden: Corinne Cumming / EBU

Junior Eurovisiesongfestival 2023: Spanje, Nederland en Armenië strijden om de trofee

Het is bijna zover! Op zondag 26 november vindt het Junior Eurovisiesongfestival 2023 plaats in Nice, Frankrijk. Zestien landen zullen strijden om de felbegeerde trofee, die in 2022 gewonnen werd door Polen. De kanshebbers voor de overwinning zijn Nederland, Spanje en Armenië. 

Spanje stuurt de 12-jarige Sandra Valero naar Nice. Het is een getalenteerde jonge artiest die indruk op het publiek tijdens de voorrondes het Junior Eurovisiesongfestival 2023 met haar hartverwarmende lied “Loviu” (LoveYou). Dit nummer, met zijn aanstekelijke melodie en pakkende refrein, weerspiegelt Sandra’s unieke vocale talenten en haar vermogen om emotie over te brengen door muziek.

“Loviu” is een lied dat gaat over vriendschap, hoop en de vreugde van het jong zijn. Sandra’s optreden is niet alleen een showcase van haar muzikale bekwaamheid, maar ook van haar charisma en podiumprésence, waarmee ze bewijst een veelbelovende ster in de muziekwereld te zijn.

Nederland wordt vertegenwoordigd door het duo Sep & Jasmijn met het nummer “Holding on to you”. Sep en Jasmijn zijn een dynamisch duo en vertegenwoordigen Nederland met veel charisma tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2023. Dit ontroerende nummer, dat de kracht van vriendschap en samen sterk staan benadrukt, toonde perfect de chemie en de gecombineerde talenten van Sep en Jasmijn.

Hun harmonieuze stemmen en authentieke uitvoering raakten het hart van het publiek en lieten een blijvende indruk achter. De emotionele diepgang en muzikale rijpheid van “Holding on to You” maakten het optreden van Sep en Jasmijn tot een van de meest memorabele momenten van het festival, waarmee ze de trots van Nederland op het internationale podium versterkten.

Armenië wordt vertegenwoordigd door de Yan Girls, een energieke en talentvolle meidenband die met hun dynamische lied “Do it to My Way” veel indruk maakten. Dit nummer, gekenmerkt door zijn levendige ritmes en krachtige boodschap van zelfexpressie en individualiteit, weerspiegelt perfect de unieke stijl en persoonlijkheid van de groep.

De Yan Girls weten met hun harmonieuze stemmen en krachtige choreografie het publiek te boeien. Hun optreden is een kleurrijke en onvergetelijke show die de diversiteit en creativiteit van de jonge talenten van Armenië benadrukt. Met “Do it to My Way” laten de Yan Girls zien dat ze niet alleen sterke vocalisten zijn, maar ook inspirerende voorbeelden voor jonge mensen die hun dromen najagen.

Andere landen

Naast deze drie landen zijn er nog een aantal andere landen die kans maken op de overwinning. Zo wordt Georgië vertegenwoordigd door de 14-jarige Giorgia, die een sterke live-act heeft. Ook Zweden heeft met de 12-jarige Ella een sterke kandidate. Zij zal het nummer “Fly” zingen.

Het publiek kan stemmen op hun favoriete liedje via de website van het Junior Eurovisiesongfestival. De stemming is op vrijdag 24 november begonnen en eindigt tijdens de liveshow op zondag 26 november.

Het wordt een spannende strijd tussen Nederland, Spanje en Armenië. Sep & Jasmijn zijn de favorieten, maar Sandra Valero en de Yan Girls zijn ook zeker niet kansloos. Het publiek zal de uiteindelijke beslissing nemen. Maar wie het ook wint, één ding is zeker: het wordt een gezellig en vrolijk feest voor jong en oud.

Ga naar de inhoud