skip to Main Content
De kattentuin van Barcelona vangt alweer 13 jaar op straat levende katten op

De kattentuin van Barcelona vangt alweer 13 jaar op straat levende katten op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Misschien ben je in Barcelona geweest en heb je tijdens de toeristische wandeling in de wijk Raval een hoek gezien waar veel katten achter hekken zaten. Dat is de Jardinet dels Gats ofwel de tuin van de katten of kattentuin. Het is een initiatief van drie personen die sinds 2004 bezig zijn op straat levende katten op te vangen en voor hen geschikte families zoeken. Het is niet het eerste en ook niet het grootste opvangcentrum voor katten maar wel een die inmiddels is uitgegroeid tot een toeristische attractie in Barcelona.

De Jardinet dels Gats is te vinden op de hoek van het Plaza del Canonge Colom, achter de beroemde Boqueria markthal aan de Ramblas en langs de Carrer de l’Hospital in de stadswijk Raval. In deze katten-opvang-hoek midden in het oude centrum of Ciutat Vella probeert de gelijknamige stichting de op straat levende katten een betere toekomst te geven door de katten van de drukke straten van Barcelona te halen, te vacuneren en eventueel steriliseren of castreren indien nodig. Daarna worden de katten aangeboden voor adoptie.

De Jardinets dels Gats werd in 2004 opgericht door Paco Salvador, Álex Salvador en Maria Dolores Borrás om de op straat levende en in de steek gelaten katten in de Ciutat Vella op te vangen. Het bleek al snel dat hier behoefte aan was en het duurde niet lang of het opvangcentrum had al tientallen katten weten op te vangen. De meeste van hen konden redelijk snel ter adoptie gegeven worden maar als een kat vertrok kwamen er twee voor in de plaats.

www.eljardinnetdelsgats.org

Om de opvang beter te organiseren werd in 2008 de stichting opgezet om zo recht te hebben op eventuele subsidies van de gemeente Barcelona en om meer vrijwilligers te regelen. Dat gebeurde ook en inmiddels werken er meerdere personen elke dag om de katten eten te geven, te verzorgen etc. Inmiddels heeft de stichting al meer dan 1.000 katten opgevangen en ter adoptie gegeven, allemaal katten die in een van de wijken van het oude stadsdeel Ciutat Vella leefden.

Aangezien de Boqueria markt aan de Ramblas erg populair is bij de toeristen en de Jardinet dels Gats daar dichtbij gelegen is, lopen er dagelijks veel toeristen langs het opvangcentrum wat opvalt in de hoek van het plein. Gezien het feit dat katten altijd wel een bepaalde aantrekkingskracht lijken te hebben worden er foto’s gemaakt en kunnen de geïnteresseerden, als de vrijwilligers tijd hebben, ook binnen een kijkje nemen.

Bekijk de website van Jardinet dels Gats voor meer informatie en als je interesse hebt ook de foto’s van de diverse katten (uit Barcelona) die geadopteerd kunnen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat een goed initiatief!!!
    Wij hebben thuis een heel lieve mooie rode kater, ook uit Spanje, uit een opvang in Motril. Het is de liefste kat die je je maar wensen kan!
    Hij was ongeveer 1 jaar toen we hem adopteerden. Dit was een geschatte leeftijd door de mensen van de opvang. Nu zit hij naast me op de bank 🙂
    Ik word altijd erg blij van zulke initiatieven! En ik ben de mensen die zoiets opzetten erg dankbaar. Er zullen door hen heel wat dieren een fijner leven hebben, of überhaupt nog een leven.

  2. Zeer mooi om te zien dat die diertjes een onderkomen en voedsel hebben.
    Hopelijk zijn de nieuwe baasjes mensen met gezond verstand die hen een mooie toekomst waarborgen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken