Top 25 van Spaanse films op Netflix

Oeps ... foto ontbreekt!

Top 25 van Spaanse films op Netflix

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je even genoeg hebt van al het feestgedruis tijdens de Kerstdagen of als je helemaal geen zin hebt in de kerstboom, kerstmaaltijden en nutteloze gesprekken met mensen die je soms niet eens kent, kun je altijd jezelf nog terugtrekken in een kamer en naar Netflix kijken. En wat is er dan leuker (en leerzamer) om naar een Spaanse film te kijken.

Netflix heeft een groot aanbod van films die in Spanje gemaakt zijn die in de meeste gevallen in het Spaans met Nederlandse ondertiteling worden aangeboden. Er zijn films te vinden in diverse categorieën zoals komedie, thriller, drama en documentaire. Dit is onze keuze van de topfilms per categorie. (de trailers zijn veelal in het Spaans)

[su_highlight background=”#cde2e5″]Komedie[/su_highlight]

1. Thi Mai

Een vastberaden vrouw reist met haar twee vriendinnen naar Vietnam om de baby die haar onlangs overleden dochter wilde adopteren, alsnog mee naar huis te nemen.

2. Villaviciosa

In een dorp waar de inwoners veel problemen hebben tijdens de crisisjaren heeft een groep mannen besloten mee te doen met een loterij die ze daarna ook nog eens winnen. Het probleem is echter dat ze niet willen toegeven waar de winnende loten gekocht zijn.

3. Cuerpo de Élite

Als de geheime dienst is weggevaagd stelt Spanje haastig een nieuw team samen om een theoretische samenzwering te ontmantelen. Maar wie zijn deze klunzige helden eigenlijk?

4. Ocho apellidos catalanes

Letterlijk betekent de titel “8 Catalaanse achternamen” en het is het vervolg op de in Spanje succesvolle film “Ocho apellidos vascos”. In deze film spelen dezelfde personen de hoofdrollen maar speelt het verhaal zich af in Catalonië. Alles draait om het voorkomen van een huwelijk.

5. Ocho apellidos vascos

Een van de populairste films ooit in de Spaanse bioscopen. In deze film die zich deels afspeelt in Sevilla en deels in Baskenland draait alles om een man uit Andalusië die verliefd is geworden op een vrouw uit Baskenland waarna er allerlei komische momenten ontstaan.

6. Ahora o nunca

Eva en Alex besluiten te trouwen in Engeland waar ze elkaar drie jaar eerder ontmoetten. Voordat zij echter de bestemming bereiken moeten ze de nodige obstakels overwinnen en belanden zo o.a. in Amsterdam.

7. Embarazados

Jarenlang deed dit koppel niets anders dan plezier maken maar nu komt er een kink in de kabel als het onderwerp “kinderen” plotseling hot item wordt.

8. Perdiendo el norte

Twee Spanjaarden zijn gefrustreerd over hun zinloze diploma. Na het zien van een tv-reclame gaan ze in Berlijn werk zoeken maar daar blijkt alles toch net iets anders te zijn.

9. Primos

In de film Primos draait alles om een stel vrienden die allerlei avonturen beleven voordat een van hen in het huwelijksbootje treedt. Het leuke van deze film is dat deze is opgenomen in Cantabrië.

10. Anacleto: Agente Secreto

Wanneer zijn vriendin hem dumpt omdat ze hem saai vindt, ontdekt een stijve hark dat zijn vader geheim agent is en dat een misdadiger het op hem heeft voorzien.

[su_highlight background=”#cde2e5″]Thriller[/su_highlight]

1. La isla Mínima

Een misdaadfilm waarin alles draait om een vermiste persoon en de zoektocht naar het slachtoffer en de seriemoordenaar in Andalusië.

2. 7 años

Vier zakenpartners hebben een misdaad gepleegd waar wie neemt de schuld op zich? Op een gespannen avond wordt hun loyaliteit getest en komen wreedheden naar boven.

3. Verónica

Een waargebeurd verhaal in Madrid 1991 waar een tienermeisje dat thuis op haar broertje en zusje past vermoedt dat na een seance op school er een kwade geest hun appartement is binnengedrongen.

https://youtu.be/GkgXO7KnutE

4. El Orfanato

Laura leidt een weeshuis dat ze  wil gebruiken als tehuis voor gehandicapte kinderen. Alles lijkt goed te gaan totdat hun zoontje Simón onzichtbare vriendjes zegt te hebben waar hij vreemde spelletjes mee speelt. Op een dag verdwijnt Simón spoorloos. Laura is vastbesloten hem terug te vinden en roept hiervoor de hulp van medium Aurora in.

5. Contratiempo

Een jonge zakenman wordt wakker naast zijn dode minnares. Hij huurt een beroemde advocaat in om erachter te komen waarom hij wordt verdacht van moord.

[su_highlight background=”#cde2e5″]Drama[/su_highlight]

1. Palmeras en la nieve

Een jonge vrouw wordt nieuwsgierig na het lezen van een oude brief en gaat op weg naar de tropische plantage van haar familie om oude familiegeheimen te ontrafelen.

2. El Autor

Een beginnend schrijver zonder inbeeldingsvermogen probeert inspiratie te vinden voor zijn boek door de levens van zijn buren te manipuleren en er dan over te schrijven.

3. 100 metros

Ramón krijgt te horen dat hij lijdt aan multiple sclerose. Dapper beslist hij toch te trainen voor een ironman-triatlon met de hulp van zijn nukkige schoonvader. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

4. El faro de las orcas

Een moeder reist met haar autistische zoon naar het Argentijnse Patagonië in de hoop dat een parkwachter en wilde orka’s haar zoon zullen leren zich emotioneel open te stellen.

5. Nuestros amantes

De liefde is nog niet royaal geweest voor hem totdat hij een vrouw ontmoet in een boekhandel. Daar beginnen ze een relatie zonder iets van elkaar af te weten.

[su_highlight background=”#cde2e5″]Documentaires[/su_highlight]

1. Sad Hill Unearthed

Een bonte groep fans van de film The Good The Bad and The Ugly uit 1966 probeert de begraafplaats in Spanje waar de climax van de film werd opgenomen te herstellen.

2. 100 días de soledad

De Spaanse fotograaf José Diaz brengt 100 dagen alleen door op een afgelegen berg waar hij één wordt met de natuur en de pracht van zijn omgeving vastlegt. Mooie beelden van het groene spanje.

3. Footprints: The path of your life

Voor de liefhebbers van de Camino de Santiago. In deze documentaire worden 10 mannen gevolgd die op een 40 dagen durende, 800 kilometer lange tocht de beroemde pelgrimsroute in Spanje loopt.

4. Sanz

Een documentaire over de in Spanje en Zuid Amerika bekende zanger Alejandro Sanz met een terugblik op het leven en de carrière van de Spaanse muzikant.

5. Barça Dreams

Verken de geschiedenis en filosofieën van een van de meest geliefde voetbal bolwerken ter wereld: FC Barcelona. Met beelden van alle Nederlanders die de Catalaanse club zijn gepasseerd.

https://youtu.be/w_Xxsl_PEZ0

Ga naar de inhoud