Hoogst gemeten temperatuur eerste kerstdag in Spanje: 28,7 graden!

Oeps ... foto ontbreekt!

Hoogst gemeten temperatuur eerste kerstdag in Spanje: 28,7 graden!

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel delen van Spanje hebben deze Kerstmis te maken met hoge temperaturen die niets met een winter te maken hebben. De witte Kerst is in Spanje (behalve in de wintersportgebieden) ver te zoeken met maximumtemperaturen die stegen tot 28,7 graden op eerste Kerstdag.

Inwoners en bezoekers van veel regio’s in Spanje hebben te maken met hoge temperaturen deze Kerstmis. De hoogst gemeten temperatuur op woensdag 25 december was 28,7 graden bij het vliegveld Tenerife-Zuid op het Canarische Eiland Tenerife. Op de Canarische Eilanden werden 9 van de 10 hoogste temperaturen gemeten behalve de 27,5 graden in Motril, aan de Costa Tropical (Granada), aldus de gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Catalonië

In de autonome regio Catalonië was het heerlijk lenteachtig weer met temperaturen van 22,2 graden in Cabo de Creus (Gerona), 21,7 graden in Vilassar de Dalt (Barcelona), Figueras (Gerona) met 21,3 graden, Arenys de Mar (Barcelona) met 21,2 graden en Espolla (Gerona) met 21 graden.

Valencia regio

Ook in de Valencia regio was het heerlijk weer met door de Spaanse weerdienst Aemet officieel gemeten hoge temperaturen terwijl de gevoelstemperatuur waarschijnlijk hoger was in de zon. In de provincie Valencia in Chelva werd het 23,9 graden, in Turis 22,6 graden, in Xátiva 22,4 graden en in de provincies Castellón en Alicante (Pinoso) 22 graden. 

Balearen

Op de Balearen eilanden is het ook een warme Kerst met maximum 23 graden in Artá, 22,8 graden in Port de Pollenca, 22,5 graden in Sant Joan de Labritja, 22,4 graden in Sa Pobla en 22 graden in Llucmajor op Mallorca. Op Ibiza werd het niet warmer dan 19,3 graden, op Formentera 19,7 garden en op Menorca 18,6 graden.

Murcia

Hoe verder naar het zuiden, hoe warmer het wordt met in de regio Murcia 24,1 graden in Mazarrón, 22,7 graden in Águilas, 22,3 graden in Murcia, 22,1 graden in Lorca en 22 graden in Cartagena.

Andalusië

In Andalusië werd de hoogste temperatuur gemeten in Motril (Granada) met 27,5 graden (de hoogst gemeten temperatuur op het Spaanse vasteland) terwijl het bij het vliegveld van Málaga 25,1 graden werd en 24,4 graden in Vejer de la Frontera. In Rincón de la Victoria (Málaga) werd het 24,3 graden en in de haven van Málaga 24,2 graden.

Canarische Eilanden

De hoogste temperaturen van Spanje werden op de eerste Kerstdag gemeten op de Canarische Eilanden waar het 28,7 graden werd bij het vliegveld Tenerife-Zuid en 27,4 graden in La Aldea de San NIcolas op Gran Canaria. In Puerto de MOgán (Gran Canaria) werd het 27,3 graden, in Arico (Tenerife) werd het 27,2 graden en in San Sebastian de la Gomera (La Gomera) werd het 27 graden.

Andere regio’s

Maar de hoge temperaturen worden niet alleen gemeten langs de Middellandse Zeekust of op de eilanden maar ook in de hoofdstad van SPanje waar het 17 graden werd in Madrid maar waar in de provincie Madrid het 19,3 graden werd in Alpedrete.

In de autonome regio Aragón werd het in het zuiden in de provincie Teruel ook heerlijk weer met 20,9 graden in Castellote, 20,7 graden in Muniesa en 18,9 graden in Calanda.

In het noorden van het land, in de regio Cantabrië werd het ook zeer warm met 23,6 graden in Torrelavega terwijl het kwik steeg naar 24 graden in Amieva in de regio Asturië. Ook in het Baskenland in Bilbao werd het 22,6 graden terwijl men in Galicië kon genieten van de kerstverlichting en temperaturen van 20,5 graden in de stad Vigo.

Ga naar de inhoud