Stel dat de Kerstman zijn kerstnacht-ronde doet in een auto, camper of op de motor

Stel dat de Kerstman zijn kerstnacht-ronde doet in een auto, camper of op de motor
Beeld: Freepik

Stel dat de Kerstman zijn kerstnacht-ronde doet in een auto, camper of op de motor

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Weliswaar heeft dit artikel niet direct met Spanje te maken maar natuurlijk is ook de Kerstman met zijn cadeaus erg belangrijk tijdens de Spaanse ‘fiestas navideñas’. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe deze meer dan honderd jaar oude noordpool-bewoner het voor elkaar krijgt om wereldwijd alle cadeaus in een nacht te kunnen wegbrengen? Natuurlijk weten wij dat de Kerstman dat doet met zijn Magische Arrenslee maar stel dat hij dat nou eens per auto zou doen, of motor of in een camper.

Uit een onderzoek is gebleken dat de Kerstman meer dan 510 miljoen kilometer moet afleggen om wereldwijd meer dan 200 miljoen kinderen te bezoeken die verspreid over 800 miljoen huizen wonen waarbij je rekening moet houden dat de Kerstman niet alleen cadeaus aan kinderen geeft natuurlijk.

En dat alles moet Santa Claus tussen 20.00 en 6.00 uur doen in 34 uur tijd. Nu denk je natuurlijk, maar dat is 10 uur en niet 34 uur (weer een fout van de redactie al is het dit keer geen D of T) maar de Kerstman heeft te maken met verschillende tijdzones waardoor hij 24 uur extra de tijd heeft om alle cadeaus rond te brengen.

Arrenslee

De Kerstman doet dat met zijn Magische Arrenslee aangedreven door de 9 vliegende rendieren Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen en natuurlijk Rudolph die de bekendste is met zijn helderrode neus. Zij kunnen vliegen dankzij de rendier koekjes die ze krijgen van de kinderen maar meer nog door de speciale vliegstof die ze gedurende twee weken voor de kerstnacht toegediend krijgen.

Kilometers

Volgens de website Acierto.com moet de Kerstman totaal met zijn Arrenslee en de rendieren 510 miljoen kilometer afleggen wat meer is dan de afstand van de aarde naar de zon, Dat gebeurt met een snelheid van 10.703.437 km/uur (10,7 miljoen km/uur dus) wat veeeeeeeel sneller is dan de lichtsnelheid. Als de Kerstman niet beschermd zou worden door zijn Magische Arrenslee en zijn 9 rendieren dan zouden de Kerstman en alle cadeaus verdampen door de luchtweerstand.

kerst auto
Beeld: Freepik

Auto

Maar stel dat hij de Magische Arrenslee nou eens een jaartje zou laten staan en zijn wereldwijde ronde deed met de auto, hoelang zou hij daar dan over doen. Acierto.com heeft uitgerekend dat dit 743 jaar zou gaan duren dus dat is wel erg lang wachten op de cadeaus. 

De Kerstman zou daarnaast 40 miljoen euro kwijt zijn aan benzine en zou gedurende al die tijd minstens 10.200 keer zijn auto moeten vernieuwen (welk leasebedrijf neemt dat voor zijn rekening) en 40.500 keer alle vier de banden moeten verwisselen wat hem zeker nog eens extra 4,6 miljoen euro zou gaan kosten en nog eens 1 miljoen voor de autoverzekeringen, aldus Acierto.com.

kerst motor
Beeld: Freepik

Motor

Maar stel dat de Kerstman ervoor zou kiezen iets sneller te willen rijden en in plaats van een auto met de motor de cadeaus rond te gaan brengen, iets wat erg lastig is want waar laat hij al die cadeaus (een zijspan wellicht). Als hij zijn kerstnacht ronde zou doen met een 500cc motor dan heeft hij daar 640 jaar voor nodig, is hij 13 miljoen euro kwijt aan benzine en moet hij 25.500 banden verwisselen.

kerst camper
Beeld: Freepik

Camper

De Kerstman kan er ook voor kiezen om met een camper zijn ronde te doen, wel zo makkelijk want dan heeft hij zijn eigen huisje op wielen met douche, toilet en keuken bij de hand en natuurlijk meer ruimte voor de cadeaus. Maar de reis zou wel langer duren, om precies te zijn 836 jaar en de benzinekosten stijgen maar liefst naar 65 miljoen euro.

ATTENTIE: Dit artikel moet niet te serieus worden genomen …. ¡Feliz Navidad!

Ga naar de inhoud