Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (87)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (87)
Beeld: Canva

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (87)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuist om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectaren weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust, maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

We zijn in Nederland, maar om daar te komen had heel wat voeten in aarde. Ergens in september begon het complot, mijn moeder mocht namelijk van niets weten. Mijn ouders waren 22 december 55 jaar getrouwd en om dat te vieren zouden we dus naar Nederland gaan. Mijn vader wist van het plan net als mijn broer, verder niemand. Voor mijn blog moest ik natuurlijk het een en ander te ‘liegen’ hebben zodat ik tegen de tijd dat we onderweg zouden zijn ik wel wat voor op het mijn blog zou hebben zodat mijn moeder niets in de gaten zou hebben. Verschillende klusjes die we in en om het huis deden vertelde ik niet op het blog om zo op dagen dat ik een smoes nodig had wat te vertellen te hebben.

20 december vertrokken we in de stromende regen om 4 uur in de ochtend richting Nederland. Het eerste deel van de route gaan naar Bordeaux, Bordeaux is voor ons ongeveer op de helft van de route. Even buiten Bordeaux hebben we een hotelreservering voor de nacht. Of het hotel überhaupt sterren heeft weet ik niet, maar veel kunnen het er niet zijn. Maar dat is niet zo van belang voor ons. Als er een bed staat en we kunnen douchen dat ik het best. Het is toch maar voor een nacht. We verblijven in dit hotel voornamelijk omdat het op een geheel afgesloten terrein is. Wel zo veilig.

De volgende dag vertrekken we ook weer tegen 4 uur in de ochtend voor het laatste stuk. De rit gaat voorspoedig, alleen in Parijs wat oponthoud maar verder niets. Regelmatig laat ik mijn vader weten waar we zijn en als laatste moment stuur ik een SMS om te laten weten dat we er over 5 minuten zijn. Het is dan rond 4 uur in de middag. Als we aan komen en mijn moeder open doet hoef ik jullie niet te vertellen dat die heel erg blij is dat we gekomen zijn.

In Nederland moeten we ook het een en ander meenemen, daarom hebben we de aanhangwagen bij. Bij ons in huis zijn de radiatoren niet mooi meer en zo ie zo is het een model wat we niet mooi vinden. We willen vlakke radiatoren in huis, die vinden we mooi en zijn makkelijk schoon te houden. In Spanje blijken vlakke radiatoren erg duur. In Nederland zijn ze daar ook, maar omdat ik ze bij een partijhal koop zijn ze een stuk goedkoper. Voor de prijs van 2 grote radiatoren in Spanje hebben we nu 2 grote en 4 andere maten radiatoren voor dezelfde prijs. Natuurlijk niet iets waar je even voor op en neer moet rijden, maar als je er toch bent kun je het maar beter regelen. De aanhanger staat geladen met de radiatoren al klaar voor vertrek richting Spanje. Maar richting Spanje doen we pas als we Kerst hier ook gevierd hebben.

Als we volgende week terugkomen in Spanje op 29 december hebben we gelijk de dag erna een druk programma. Om half 9 moet ik in het ziekenhuis staan voor een intakegesprek met de anesthesist. Als dat er op zit moeten we gelijk door naar de volgende afspraak. We zijn namelijk een tijdje terug benaderd door een Nederlands koppel voor informatie. Ook wilde zij weten of we een aankoopmakelaar kennen. We hebben goede ervaringen met een makelaar, en zij zal ook vast als aankoopmakelaar willen werken. Omdat het stel geen Spaans spreekt en de makelaar geen andere taal dan Spaans hebben we voorgesteld om eventueel een beetje als tolk te werken, Sol dan. Dat is dus de volgende afspraak voor die dag. We gaan, zo als ik het begrijp, een hotel bekijken en zaken bespreken. In dit geval ben ik echter alleen de chauffeur, Sol moet nu aan de slag.

Via deze weg willen wij ook graag alle lezers een fijne Kerst toewensen en een voorspoedig 2023.

Zoals ik nu voor Spanjevandaag.com wekelijks een samenvatting geeft van wat ons is overkomen en wat we gedaan hebben, schrijf ik ook dagelijks een blog. Als je wil kun je daar ook eens een kijkje nemen. www.naargalicie.nl

Ga naar de inhoud