Drones van het kadaster vinden in de provincie Tarragona meer dan 57.000 illegale constructies

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Drones van het kadaster vinden in de provincie Tarragona meer dan 57.000 illegale constructies

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Spaanse belastingdienst heeft in samenwerking met het Spaanse kadaster vanuit de lucht met speciale drones een groot deel van de provincie Tarragona uitgekamd om de gegevens van het kadaster te controleren met de werkelijkheid. Daarbij heeft men bij 137 gemeenten reeds 57.000 illegale constructies gevonden.

De Spaanse belastingdienst en het kadaster hebben op dit moment in de provincie 74% van de 184 gemeenten (dat zijn er dus 137) vanuit de lucht gecontroleerd waarbij nu al meer dan 57.000 onregelmatigheden zijn gevonden. Het gaat dan om zwembaden (4.000 illegaal gebouwde), verbouwingen en nieuwe aanbouw (meer dan 16.500) die niet geregistreerd staan en dus zonder vergunning hebben plaatsgevonden of het illegaal gebruik maken van grond voor woondoeleinden terwijl dat niet mag (meer dan 23.300).

Het uitbreiden van of verbeteren van een woning zorgt er ook voor dat deze een meerwaarde krijgt en dat er dus in principe meer onroerend goed belasting afgedragen dient te worden. Het niet aankondigen van verbouwingen en/of nieuwbouw en dat zonder vergunning doen kan boetes opleveren tussen de 60 en 6.000 euro waarbij een gemeente ook kan eisen dat iets wordt afgebroken.

Volgens de krant Diari de Tarragona heeft de Spaanse belastingdienst alleen in de provincie Tarragona met 30.000 onregelmatigheden reeds 23,5 miljoen euro extra opgehaald aan boetes. Men verwacht met het nieuwe aantal van meer dan 57.000 onregelmatigheden dit bedrag kan gaan oplopen tot 50 miljoen euro.

De drones van de fiscus en het kadaster vliegen nog steeds rond boven de provincie Tarragona waarbij de komende maanden onder andere de volgende gemeenten nog bezocht zullen worden: Salou, Cambrils en Vila-seca en andere kleinere gemeenten zoals Cunit, Altafulla, Les Borges del Camp, Ulldecona, Tivenys, Querol en Riudecanyes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.