Meer dan 3.000 woningen op de Balearen eilanden staan geregistreerd op woningruil platforms

Oeps ... foto ontbreekt!

Meer dan 3.000 woningen op de Balearen eilanden staan geregistreerd op woningruil platforms

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Buiten de websites Airbnb en Homeaway waar men een woning of appartement kan huren voor toeristisch gebruik zijn er ook veel mensen die kiezen voor het zogenaamde “intercambio de casas” ofwel woningruil. Dat gebeurt in heel Spanje en dus ook op de Balearen eilanden waar meer dan 3.000 woningen geregistreerd staan op platforms zoals Guesttoguest en IntercambioCasas of in het Nederlands HuiezenRuil.com.

Woningruil is een vorm van reizen wat in principe veel goedkoper is omdat men verblijft in een particuliere woning van iemand anders. Bij woningruil kan er volgens de website Guesttoguest gesproken worden van wederkerige ruil en niet-wederkerige ruil. Het verschil is dat bij wederkerige ruil je bij iemand op bezoek gaat en diezelfde persoon in jouw woning verblijft. Bij niet-wederkerige ruil wordt er bij deze website gebruik gemaakt van zogenaamde Guestpoints wat punten zijn die gasten ontvangen en die uitgegeven kunnen worden door in iemand anders woning op vakantie te gaan.

Op de Balearen eilanden staan volgens de krant Diario de Mallorca meer dan 3.000 woningen geregistreerd op de eerder genoemden websites/platforms. Dat zijn er aardig wat maar in andere deelstaten zoals Catalonië en Andalusië spreken we over 10.000 woningen of de Comunidad Valenciana met 5.600 woningen en de Comunidad de Madrid met 4.700 woningen. De steden in Spanje waar de meeste mensen gebruikmaken van woningruil zijn Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla en Granada.

Op de platforms in Spanje staan meer dan 45.000 Spanjaarden of in Spanje wonende personen geregistreerd waarmee Spanje op Frankrijk na het tweede land ter wereld is waar het meeste aan woningruil wordt gedaan. In bijna 75% van de gevallen gaat het om families met een of twee kinderen waarbij ongeveer de helft de leeftijd heeft tussen 45 en 55 jaar, dus het gaat hoofdzakelijk om families met tieners.

Ga naar de inhoud