Meer dan 3.000 woningen op de Balearen eilanden staan geregistreerd op woningruil platforms

123rf
Beeld: 123rf

Meer dan 3.000 woningen op de Balearen eilanden staan geregistreerd op woningruil platforms

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Buiten de websites Airbnb en Homeaway waar men een woning of appartement kan huren voor toeristisch gebruik zijn er ook veel mensen die kiezen voor het zogenaamde “intercambio de casas” ofwel woningruil. Dat gebeurt in heel Spanje en dus ook op de Balearen eilanden waar meer dan 3.000 woningen geregistreerd staan op platforms zoals Guesttoguest en IntercambioCasas of in het Nederlands HuiezenRuil.com .

Woningruil is een vorm van reizen wat in principe veel goedkoper is omdat men verblijft in een particuliere woning van iemand anders. Bij woningruil kan er volgens de website Guesttoguest gesproken worden van wederkerige ruil en niet-wederkerige ruil. Het verschil is dat bij wederkerige ruil je bij iemand op bezoek gaat en diezelfde persoon in jouw woning verblijft. Bij niet-wederkerige ruil wordt er bij deze website gebruik gemaakt van zogenaamde Guestpoints wat punten zijn die gasten ontvangen en die uitgegeven kunnen worden door in iemand anders woning op vakantie te gaan.

Op de Balearen eilanden staan volgens de krant Diario de Mallorca meer dan 3.000 woningen geregistreerd op de eerder genoemden websites/platforms. Dat zijn er aardig wat maar in andere deelstaten zoals Catalonië en Andalusië spreken we over 10.000 woningen of de Comunidad Valenciana met 5.600 woningen en de Comunidad de Madrid met 4.700 woningen. De steden in Spanje waar de meeste mensen gebruikmaken van woningruil zijn Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla en Granada.

Op de platforms in Spanje staan meer dan 45.000 Spanjaarden of in Spanje wonende personen geregistreerd waarmee Spanje op Frankrijk na het tweede land ter wereld is waar het meeste aan woningruil wordt gedaan. In bijna 75% van de gevallen gaat het om families met een of twee kinderen waarbij ongeveer de helft de leeftijd heeft tussen 45 en 55 jaar, dus het gaat hoofdzakelijk om families met tieners.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.