Tanken op de Balearen is het duurste van heel Spanje

Tanken op de Balearen is het duurste van heel Spanje
Beeld: Pixabay

Tanken op de Balearen is het duurste van heel Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Aan het begin van dit jaar was het tanken op een van de Balearen eilanden het duurste van heel Spanje. We hebben het dan over de prijzen voor benzine waarbij de Balearen al sinds 2012 de hoogste benzineprijzen hebben van Spanje. Wat betreft diesel is de prijs die men moet betalen op de Balearen ook het hoogste van heel Spanje

Een liter benzine (gasolina E5) kostte op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera gemiddeld 1,257 euro terwijl het gemiddelde van heel Spanje 1,205 euro was. Na de Balearen komt Asturië met 1,245 euro en dan de provincie Málaga met 1,236 euro per liter benzine (E5).

Wat betreft de diesel (gasóleo B7) zijn de Balearen ook het duurste met een gemiddelde prijs van 1,213 euro per liter. De Balearen worden gevolgd door Galicië met 1,189 en opnieuw de provincie Málaga met 1,185 euro per liter diesel (B7).

Aan het begin van het jaar en volgens dit artikel kostte het vullen van een 55 liter tank benzine gemiddeld 65,80 euro terwijl dat bij diesel 63,10 euro is. Inmiddels is dat volgens dit artikel weer duurder geworden en kost het vullen van een 55 liter tank benzine nu gemiddeld 66,60 euro en een 55 liter tank diesel 64,13 euro.

EU

Volgens de Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie van 21 januari kost een liter benzine 95 (Eurosuper 95, E5) in Spanje gemiddeld 1,212 euro terwijl dat bij diesel (B7) 1,166 euro per liter is.

Vergeleken met Nederland en België is dat goedkoop. In Nederland staat de literprijs voor benzine op 1,562 euro en dat van diesel 1,318 euro. In België is dat 1,302 euro voor een liter benzine en 1,413 euro voor een liter diesel.

Het gemiddelde van de 28 EU-landen is 1,337 euro voor benzine en 1,305 euro voor diesel. Het gemiddelde van de 19 Eurolanden is 1,374 euro voor een liter benzine en 1,301 euro voor een liter diesel.

Op deze website kun je de huidige brandstofprijzen in heel Spanje zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.