84-jarige onervaren actrice uit Galicië krijgt Goya filmprijs

84-jarige onervaren actrice uit Galicië krijgt Goya filmprijs
Beeld: Europa Press

84-jarige onervaren actrice uit Galicië krijgt Goya filmprijs

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De 84-jarige Benedicta Sánchez uit Galicië heeft voor haar allereerste filmrol in ‘O que arde’ een Goya ontvangen als beste nieuwkomer in de filmwereld. Benedicta speelt een belangrijke rol in de film van Oliver Laxe over een pyromaan die na een gevangenisstraf terug keert naar zijn dorp in Galicië.

Benedicta Sánchez speelt in de film waarin de bosbranden in Galicië de hoofdrol spelen de rol van de moeder van de pyromaan die na het uitzitten van een deel van zijn gevangenisstraf terugkeert naar zijn dorp. In de film wordt geen gebruik gemaakt van trucs of speciale effecten en zijn er echte beelden te zien van bosbranden.

De filmcrew volgde gedurende weken de brandweer en wist echte bosbranden te filmen en te verwerken in de film waarin de 84-jarige actrice voor het eerst schittert, en dat zonder enige filmervaring.

Banderas y Almodovár

De Goya voor beste acteur ging, zoals was te verwachten, naar Antonio Banderas voor zijn rol in ‘Dolor y Gloria’ van film regisseur Pedro Almodóvar die daarvoor ook een Goya in ontvangst mocht nemen. Het tweetal zal over enkele weken naar de Verenigde Staten vertrekken om deel te nemen aan de Oscar uitreiking waar ze kans hebben op een van de felbegeerde beeldjes. De film ‘Dolor y Gloria’ kreeg ook de Goya voor beste film.

Al met al was het weer een film gala vol met glamour, rode loper, veel discussies over de kleding van de deelnemers en muziek. De presentatie van het gala werd voor het tweede jaar gedaan door het komische duo Andreu Buenafuente en Silvia Abril.

Er waren ook optredens van artiesten zoals Jamie Cullum, de uit Málaga komende Pablo Alborán en de voormalig songfestival deelneemster Amaia die liedjes zong van Marisol (Pepa Flores), de actrice en zangeres uit de jaren zestig/zeventig die een Goya kreeg voor haar carrière maar zelf niet aanwezig was en haar drie dochters de Goya in ontvangst namen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.