84-jarige onervaren actrice uit Galicië krijgt Goya filmprijs

84-jarige onervaren actrice uit Galicië krijgt Goya filmprijs
Beeld: Europa Press

84-jarige onervaren actrice uit Galicië krijgt Goya filmprijs

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De 84-jarige Benedicta Sánchez uit Galicië heeft voor haar allereerste filmrol in ‘O que arde’ een Goya ontvangen als beste nieuwkomer in de filmwereld. Benedicta speelt een belangrijke rol in de film van Oliver Laxe over een pyromaan die na een gevangenisstraf terug keert naar zijn dorp in Galicië.

Benedicta Sánchez speelt in de film waarin de bosbranden in Galicië de hoofdrol spelen de rol van de moeder van de pyromaan die na het uitzitten van een deel van zijn gevangenisstraf terugkeert naar zijn dorp. In de film wordt geen gebruik gemaakt van trucs of speciale effecten en zijn er echte beelden te zien van bosbranden.

De filmcrew volgde gedurende weken de brandweer en wist echte bosbranden te filmen en te verwerken in de film waarin de 84-jarige actrice voor het eerst schittert, en dat zonder enige filmervaring.

Banderas y Almodovár

De Goya voor beste acteur ging, zoals was te verwachten, naar Antonio Banderas voor zijn rol in ‘Dolor y Gloria’ van film regisseur Pedro Almodóvar die daarvoor ook een Goya in ontvangst mocht nemen. Het tweetal zal over enkele weken naar de Verenigde Staten vertrekken om deel te nemen aan de Oscar uitreiking waar ze kans hebben op een van de felbegeerde beeldjes. De film ‘Dolor y Gloria’ kreeg ook de Goya voor beste film.

Al met al was het weer een film gala vol met glamour, rode loper, veel discussies over de kleding van de deelnemers en muziek. De presentatie van het gala werd voor het tweede jaar gedaan door het komische duo Andreu Buenafuente en Silvia Abril.

Er waren ook optredens van artiesten zoals Jamie Cullum, de uit Málaga komende Pablo Alborán en de voormalig songfestival deelneemster Amaia die liedjes zong van Marisol (Pepa Flores), de actrice en zangeres uit de jaren zestig/zeventig die een Goya kreeg voor haar carrière maar zelf niet aanwezig was en haar drie dochters de Goya in ontvangst namen.

Ga naar de inhoud