Nieuwe folder ‘dog friendly’ om met de hond Benidorm te bezoeken

Nieuwe folder ‘dog friendly’ om met de hond Benidorm te bezoeken
Beeld: Adobe Stock

BENIDORM – Benidorm wil niet alleen ‘cycle friendly’ en ‘walking friendly’ maar ook ‘dog friendly’ zijn en daarom heeft het de afdeling Toerism van Benidorm op de toerismebeurs Fitur in Madrid een nieuwe folder gepresenteerd met daarin veel nuttige informatie en tips voor reizigers met honden. Benidorm is zich bewust van de tendens dat er steeds meer reizigers zijn die met hun trouwe viervoeter(s) op vakantie gaan en dus probeert men alle nuttige informatie op een plaats te presenteren.

Benidorm wil dé badplaats worden waar de toeristen met hun honden op vakantie gaan en speciaal daarvoor heeft de afdeling Toerisme van de stad in samenwerking met Dog Vivant een folder samengesteld met daarin alle nuttige informatie en tips voor reizigers met honden. Ook op de website is informatie te vinden, meer in het Spaans dan in het Nederlands (nota bene in het Engels). 

In feite is het ‘dog friendly’ idee van Benidorm meer gefocust op de nationale (Spaanse) toeristen dan op de buitenlanders. Volgens een onderzoek van de website Dog Vivant zijn er in Spanje 7 miljoen reizigers die met hun hond of honden op vakantie gaan en gebleken is dat deze groep ook zo’n 23% meer uitgeeft tijdens een vakantie.

En Benidorm wil niet achterblijven met deze groeiende groep reizigers, zowel bij de nationale als de internationale vakantiegangers. Daarom heeft Visit Benidorm meer aandacht besteed aan het ‘dog friendly’ concept door informatie en tips te geven. 

Zo is in de folder en op de website te zien welke hotels in Benidorm honden accepteren op de kamer, in welke restaurants het is toegestaan te eten, hoe het reizen met het openbaar vervoer is geregeld als je met een hond reist en nog veel meer.

Vreemd genoeg heeft ‘dog friendly’ Benidorm geen eigen hondenstrand dus daar moet nog aan gewerkt worden. In de folder staan echter wel de ‘playas de perros’ in andere dorpen nabij Benidorm vermeld. 

Verder staan er speciale routes en plaatsen in Benidorm in waar je met je hond naar toe kunt gaan en waar je dierenartsen kunt vinden indien nodig. Ook staan de regels wat betreft honden in Benidorm in de folder vermeld.

MENING: Ben jij wel eens met je hond in Benidorm geweest en vind jij dat de badplaats ‘dog friendly’ genoeg is om het zo aan te prijzen of zeg je dat het allemaal leuk en aardig is maar dat er veel ontbreekt voor de honden in Benidorm.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

19
Reageer op dit artikel

11 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
kees

Een verbod voor honden zou veel beter zijn, geen geblaf meer op de campings en alle stank van hondenpis in dit klimaat is ook verschrikkelijk,nou bedankt , hondenbezitters die een hond hebben voor eigen plezier en anderen opzadelen met de overlast,want als je eigen hond blaft is het niet zo erg !! dus..

Julien Vienerius

Ik begrijp Josje hoor, als het om te zonnen gaat. Misschien moet ze een aanvraag doen om een stuk strand te laten omheinen waar honden niet mogen komen. Maar er zijn ook nog katten en vogels, en de vervuiling van de zee. Landen zoals Spanje, Italië, en Kroatië laten hun rioleringen in de zee lopen. Mensen willen een mooi proper huisje, op het strand gaan zonnen zonder honden en gaan dan in zee zwemmen voor afkoeling, niet nadenken dat er vissen zijn en mensen die in de zee gaan plassen. Jij ook hoor Joke, ook al ga je op het… Lees verder »

Elly

Het probleem is dat honden door Spanjaarden altijd buiten gehouden werden om het terrein te bewaken. Daarom waren ze niet sociaal opgevoed en vaak agressief. En dus mochten ze niet mee in openbaar vervoer en de honden van vakantiegangers ook niet. Terwijl die juist wel gesocialiceerd zijn.
Dat er baasjes zijn die de poep niet opruimen is dan weer niet sociaal. Maar dat ligt niet aan de hond.

Elly

Zolang ik niet met mijn 🐶 hond in Benidorm in de bus of taxi mag, wordt mijn vervoer toch zeer ingeperkt. Dat is nou niet bepaald hondvriendelijk.

John

Hond thuis laten,of geen hond nemen

Josje

Waar kunnen de mensen nog terecht die niet gediend zijn van andermans honden, geblaf, gesnuffel, poep aan je schoen? Op het Zenia strand in Orihuela Costa laat men honden gewoon loslopen, niemand zegt er wat van.

Remco A

Wij komen al 8 jaar met onze honden in Benidorm uit ervaring kan ik vertellen dat in oud Benidorm een hond minder geaccepteerd wordt dan in het “nieuwe” gedeelte.
Bij de meeste restaurants mag je zonder problemen komen met je hond op het terras of indoor terras .

M.Claire

Ik vind dit een fantastisch idee, het wordt ook hoog tijd, dat honden mee mogen met het openbare vervoer; en de Spanjaarden zelf zijn ook het gevolg van honden die achtergelaten worden of weggejaagd worden door de eigenaars, met het gevolg dat deze hun kaka achterlaten en dit niet wordt opgeraapt, zelf raap ik soms het vuil van andere honden op het strand op, als ik mijn hond buitenlaat , omdat er regelmatig roedels voorbijkomen en er niemand anders dit doet, mijn hart doet pijn als ik dit zie………..Zo weet ik een plek niet ver van een hotel, waar ze… Lees verder »

Ingrid

Ik hoop dat ze eens hun werk ervan zouden maken. Een hond is een levende ziel met gevoelens en angs. Laat hond hond zijn. Laat baasjes met hun viervoeter op de bus ,wat een ramp als een spaans oud vrouwtje met haar hondje eens een uitstapje wil doen op de zeedijk, kunnen zelfs nog geen bus nemen hun enige troost is hun huisdier. Ook als je van de luchthaven wil komen,ben je verplicht een auto te huren om u te kunnen verplaatsen met uw huisdier. SCHANDE VOOR SPANJE EN NIET ALLÉÉN BENIDORM, OVERAL IN SPANJE.

Jan

Ik ben net 2 maanden in Andalusia geweest, grote kerels met de allerkleinste hondjes. Hoe kleiner ze zijn
hoe schriller het blafgeluid. Ze slaan aan bij het minste of geringste.
En overal poep, een geluk dat het niet al te groot is.
Ik heb een foto van een bord in een park ,,Cala Mijs,, E 500 boete , helemaal mee eens.
Ik heb wel enige mensen gezien die het opruimde in een plastic zakje.

Nancy

Mensen met kleine hondjes vergeten dat die ook een opvoeding nodig hebben en zijn meestal apetrots wanneer hun kleine lieverd/mormel uithaalt naar elke grotere hond, met soms bijtincidenten als gevolg wanneer ook de grotere hond geen opvoeding kreeg.
Hoog tijd om een verplichte cursus etiquette en eigen raskennis voor eigenaars van alle honden in te voeren.
Om te beginnen: laat honden niet tegen elke gevel, bloempot of verlichtingspaal plassen !
Dat doe je als mens toch ook niet?

Lud

Het wordt stilaan tijd dat Spanje hond vriendelijker wordt. Dit geldt dan niet alleen voor Benidorm maar voor gans Spanje. Er zijn amper hondenspeelplaatsen _ ik spreek nu voor de Costa del Sol_ waar zij naar hartelust en zonder leiband kunnen spelen met soortgenoten. Dat is ook heel belangrijk voor hun sociale ontplooiing. Honden spelen ook graag in het zand dus waarom geen stuk strand afmaken waar de honden kunnen spelen. Misschien wordt het hoog tijd dat er eens een minister en wethouders voor dierenwelzijn worden benoemd en dat er strikte regels komen voor het kweken enz….. Dat zou misschien… Lees verder »

Harm

Dus mij niet gezien in Benidorm.
Ik vind het niet prettig als ik ergens zit te eten en er passeert iemand met de hond die dan moet poepen terwijl ik net een hap van mijn broodje of warme maaltijd neem. Of naast mijn tafel staan en zich uitschudden of dat die beesten de hele tijd met elkaar praten .

Ria

Ik snap je redenering heel goed, maar wat doe je dan met de mensen die naar hartlust spuwen op straat, of te pas en onpas scheten laten in je buurt? Dat is de reden dat ik binnen ga eten…

Ingrid

En alle Britten die langs straat plassen en braken,is al veel viezer dan een onderhouden huisdier.

Josje

Helemaal mee eens, sommige mensen lopen wel met drie honden tegelijkertijd op het smalle wandelpad. Als hardloopster moet je vaak een omweg maken om niet te worden lastiggevallen door die hijgbeesten.

Nancy

Misschien moet u als hardloopster een andere route nemen dan het smalle wandelpad ?
Ter info: een hond die hijgt is aan het zweten, dat kan al eens gebeuren wanneer het warm is.
Al eens gedacht dat een hond kan schrikken van iemand die opeens in zijn richting gelopen komt?

leo

Ik vind kinderen heel onprettig als ik zit te eten, en veel mensen zijn smeriger dan honden.

Julien Vienerius

En wat met de lieve vogeltjes die bijna op je tafel zitten, en de Schattige baby’s die net in hun pamper doen? Heb je daar ook een probleem mee? Ja het is beter dat je thuis blijft. Want er zijn ook mensen die kauwgom onder de tafels of stoelen plakken. Zatte en schreeuwerige Duitsers En Engelsen die denken interessant te zijn. Een hond is het probleem niet. Ik zou mijn hond nooit zijn behoefte voor een terras laten doen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.