Nieuwe folder ‘dog friendly’ om met de hond Benidorm te bezoeken

Nieuwe folder ‘dog friendly’ om met de hond Benidorm te bezoeken
Beeld: Adobe Stock

Nieuwe folder ‘dog friendly’ om met de hond Benidorm te bezoeken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Benidorm wil niet alleen ‘cycle friendly’ en ‘walking friendly’ maar ook ‘dog friendly’ zijn en daarom heeft het de afdeling Toerism van Benidorm op de toerismebeurs Fitur in Madrid een nieuwe folder gepresenteerd met daarin veel nuttige informatie en tips voor reizigers met honden. Benidorm is zich bewust van de tendens dat er steeds meer reizigers zijn die met hun trouwe viervoeter(s) op vakantie gaan en dus probeert men alle nuttige informatie op een plaats te presenteren.

Benidorm wil dé badplaats worden waar de toeristen met hun honden op vakantie gaan en speciaal daarvoor heeft de afdeling Toerisme van de stad in samenwerking met Dog Vivant een folder samengesteld met daarin alle nuttige informatie en tips voor reizigers met honden. Ook op de website is informatie te vinden, meer in het Spaans dan in het Nederlands (nota bene in het Engels). 

In feite is het ‘dog friendly’ idee van Benidorm meer gefocust op de nationale (Spaanse) toeristen dan op de buitenlanders. Volgens een onderzoek van een website zijn er in Spanje 7 miljoen reizigers die met hun hond of honden op vakantie gaan en gebleken is dat deze groep ook zo’n 23% meer uitgeeft tijdens een vakantie.

En Benidorm wil niet achterblijven met deze groeiende groep reizigers, zowel bij de nationale als de internationale vakantiegangers. Daarom heeft Visit Benidorm meer aandacht besteed aan het ‘dog friendly’ concept door informatie en tips te geven. 

Zo is in de folder en op de website te zien welke hotels in Benidorm honden accepteren op de kamer, in welke restaurants het is toegestaan te eten, hoe het reizen met het openbaar vervoer is geregeld als je met een hond reist en nog veel meer.

Vreemd genoeg heeft ‘dog friendly’ Benidorm geen eigen hondenstrand dus daar moet nog aan gewerkt worden. In de folder staan echter wel de ‘playas de perros’ in andere dorpen nabij Benidorm vermeld. 

Verder staan er speciale routes en plaatsen in Benidorm in waar je met je hond naar toe kunt gaan en waar je dierenartsen kunt vinden indien nodig. Ook staan de regels wat betreft honden in Benidorm in de folder vermeld.

MENING: Ben jij wel eens met je hond in Benidorm geweest en vind jij dat de badplaats ‘dog friendly’ genoeg is om het zo aan te prijzen of zeg je dat het allemaal leuk en aardig is maar dat er veel ontbreekt voor de honden in Benidorm.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.